Verkeerde memo bij het kind: ‘In plaats van huiswerk had hij een glazen potje bij’

16.02.2023 13:26
memo gemist huiswerk Beeld: Getty Images

Iedere ouder heeft het weleens: zo’n lekker verstrooid momentje waarbij je ene kind op stap gaat met het huiswerk van de ander of je prompt de verkeerde leraar aan de mouw trekt.

Deborah (47), moeder van Job (16), Luuk (14) en Ciske (11):

“Met drie kinderen op verschillende scholen is het altijd een gegoochel om ieder kind op tijd in de juiste kledij en met de benodigde materialen te laten verschijnen.

Lees ook – Memo gemist: ‘Ik vergat mijn dochter op te halen van school’ >

Oeps

Eén keer ging dat gigantisch mis en haalde ik alle taken door elkaar. Zo had kind 1 het glazen potje van de opdracht van kind 2 mee, had kind 2 de sok die nodig was voor de knutselopdracht van kind 3 bij zich, en kind 3 het huiswerk van kind 1. Dus kon Ciske zonder sok geen handpop maken. In plaats daarvan zat de wiskunde van zijn broer in zijn tas, die op de middelbare school zat, een kwartier fietsen verderop.

Luuk zat in een dependancegebouw en kreeg een sok, maar had nou net een glazen potje nodig om een lampje te maken. En toen Job gevraagd werd waar zijn huiswerk was, antwoordde hij stomverbaasd: ‘Geen idee meneer, maar ik heb wel een glazen potje in mijn rugzak!’ Waarop de leraar keihard moest lachen. Ach, story of my life. Ik sta er alleen voor en er komt dagelijks echt een lavastroom binnen aan mails over studiedagen en vrije uren.

“Ik sta er alleen voor en er komt dagelijks echt een lavastroom binnen aan mails”

Ik heb trouwens ook weleens op hoge poten de docent wiskunde gemaild, omdat hij een ‘absent’ in Magister had aangegeven als ongeoorloofd, terwijl ik mijn zoon keurig had afgemeld. Bleek dat ik naar de docent van mijn andere zoon had gemaild. Andere school, zelfde achternaam. Ik kreeg als reactie terug: ‘Ik geef helemaal geen wiskunde, mevrouw.’”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.