‘De hoteleigenaar ging er als een speer vandoor met onze dochter’

16.08.2023 23:43
vakantie hoteleigenaar met dochter vandoor Beeld: Getty Images

Je komt bijzondere situaties tegen op vakantie, zoals een hotel waar de babyfoon niet werkt of de eigenaar die er met je kind vandoor gaat.

Caroline (41), moeder van Daan (12) en Ise (9):

“Wij houden van verre reizen en avontuur, maar toen we in Colombia in de verkeerde bus stapten, werd het zelfs mij te ­gortig. De bus stopte om de haverklap om mensen én dieren aan boord te hengelen.

Vette pech

Dat hij er niet enkel slecht uit zag maar echt slecht was, werd duidelijk toen we tot twee keer toe met pech stilstonden. Niemand sprak Engels, maar met mijn handen-en-voeten-Spaans begreep ik dat we onze bestemming met een bootje konden bereiken. Alleen: hoe ­kwamen we daar? Het antwoord kwam in de vorm van twee motoren voor ons, onze twee kinderen én de bagage.

Toen we eenmaal met het bootje de overkant van het water hadden bereikt kwam de hotel­eigenaar ons tegemoet en zette onze hoogblonde dochter achterop zijn scooter. Ik dacht dat hij naast ons bleef rijden, maar hij ging er als een speer vandoor. Gutsend van het zweet kwamen wij even later aan bij het hotel, waar zij godzijdank al stond te wachten.”

Lees ook – Herkenbare vakantieblunders: ‘Het was die laatste uren ijzig stil in de auto’ >

Chips in de badkamer

Hanne (31), moeder van Nora (2):

“Vorig jaar, tijdens onze kastelenroute in Portugal, verloor Nora op dag één haar lievelingsknuffel. Daarna was slapen een drama. En als ze eindelijk indommelde, konden we geen kant op omdat de babyfoon niet werkte door de kasteelmuren heen.

In de kamer blijven kon niet, want bij het minste geluid was zij ­wakker. Dus slopen we naar de badkamer om zachtjes chips te eten. Na een paar dagen stuurde een vriendin exact dezelfde knuffel met FedEx en werd de vakantie weer leuk.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.