Oeps, verkeerde chat: ‘Mijn telefoon ontplofte in no-time met boze smileys’

02.02.2023 13:27
groepsapps Beeld: Getty Images

Na de zoveelste ouder die exact dezelfde vraag stelt als vijf andere in de afgelopen week is het makkelijk om ineens een héél kort lontje te krijgen.

Marieke (40), moeder van Bram (9):

“‘Nou daar gaan we weer, al die wijven hebben weer wat te zeiken over het schoolreisje’, appte ik naar Kim, de moeder van Brams klasgenootje Jeroen. Tenminste, dat dacht ik. In plaats daarvan zette ik het in de klassenapp zelf. Nou dat heb ik geweten. Mijn telefoon ontplofte. Niet alleen had ik in no-time vijftien boze en vragende smileys, ook Kim stuurde me allemaal vragende berichten: hoe het toch kwam dat ik ineens zo assertief was geworden?”

Lijden in stilte

Kelly (31), moeder van Jazz (7) en Marly (3):

“Noem mij een watje, maar ik durf niet uit groepsapps te stappen. Ook niet de meest irritante verjaardagsfeestjesapps waar driehonderd foto’s in worden geplaatst of die met weggelopen katten uit de buurt. Ik vind ‘Kelly heeft de groepsapp verlaten’ hetzelfde klinken als ‘Kelly loopt stampvoetend de kamer uit’. En dus blijf ik lid van al die onnozele groepjes.”

Lees ook – Sportclubjesgedonder: ‘Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ouders elkaar uitscholden en zelfs bedreigden’ >

Zoek het lekker zelf uit

Niama (39), moeder van Noor (11) en Lina (6):

“Het zal mijn eigen valse aard wel zijn, maar ik erger me enorm aan luie ouders. Zowel in de dans- als in de klassenapp. De vraag hoe laat we verzamelen of wanneer er gym is kun je makkelijk terugvinden door even omhoog te scrollen. En er is mail. Er is google. Desnoods een andere moeder die je even kunt appen.

“Al die tijd moet ik op mijn vingers zitten om niet iets heel lelijks te typen”

Maar nee, sommige ouders gooien hun vraag het liefst over de heg bij alle 34 ouders: Wanneer is het kerstvakantie? Wanneer komt de schoolfotograaf? Al die tijd moet ik op mijn vingers zitten om niet iets heel lelijks te typen.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.