Volle bekers en halve bammetjes; veel kinderen komen na een schooldag weer thuis met een (half)gevulde lunchtrommel. Ze hebben vaak niet genoeg tijd in de lunchpauze. Dat moet anders, vinden jullie.
Lees verder onder de advertentie
Op social media reageerden jullie massaal op onze stelling: ‘De lunchpauzes in het continurooster zijn veel te kort’.
Angela: “Zeker! Onze jongste is van het ‘prop het naar binnen, want dan kun je spelen’, de oudste komt alles thuis met van alles en nog wat in haar broodtrommel en ‘ja, sorry, er was te weinig tijd’.
Serena: “De tijd is vaak niet het probleem, maar er wordt vaak een filmpje opgezet. Daardoor ‘vergeten’ de kinderen te eten. En dan zijn de trommels niet leeg.”
Lizzy: “Mijn zoontje krijgt 20 minuten met een timer op. Vind ik niet zo’n goeie, die timer en dan relatief kort. Boterhammetjes (2, want kleuter) en stukjes fruit vaak wel op of bijna op, maar regelmatig volle drinkbekers. Zou van mij wel vijftien min later mogen en dan de school een kwartiertje later uit.”
Lees verder onder de advertentie
Kelly: “Eens! Ze komen altijd met een zere buik weer thuis. Zelfs op schoolreisje had mijn zoon maar één keer pauze van tien minuten. Als ze daarna nog wilden eten moest het maar snel, snel tussendoor.”
Eveline: “Mijn dochters krijgen maar vijftien minuten, soms zelfs maar tien! De school geeft aan dat de kinderen het zelf graag zo willen en geen dertig minuten nodig hebben. Daar ben ik het als ouder niet mee eens!”
Reanna: “Mijn zoon heeft tien minuten om te eten, vijftien minuten om te spelen en dan naar binnen. Mijn zoon van 11 redt het net om één boterham te eten en wat te drinken. Hij heeft vaak honger dus en ook hoofdpijn.”
Ander geluid
Het kan gelukkig ook anders. Zo zegt Samantha: “De school waar onze dochter op zit, neemt de tijd om te eten. De broodtrommel komt altijd leeg weer mee naar huis; ze heeft nog tijd om naast twee boterhammen ook tomaatjes en komkommertjes te eten.” Nazife komt het ook niet bekend voor: “Mijn kind krijgt netjes alles op.” Leonie vindt dat we onze kinderen niet zo moeten ‘pamperen’: “Het is ook een kwestie van thuis oefenen met dooreten. Er is op school nou eenmaal geen half uur eettijd. Dat moet maar thuis.”
“Het is ook een kwestie van thuis oefenen met dooreten. Er is op school nou eenmaal geen half uur eettijd”
Lees verder onder de advertentie
Mirre is leerkracht in een middenbouwklas en spreekt zich uit over alle ‘harde meningen’. “We spelen eerst buiten en lunchen dan. Na een kwartier heeft nagenoeg iedereen gewoon zijn eten en drinken keurig op en zo niet? Dan mag je van mij echt nog wel even verder eten of drinken terwijl ik start met de klas.” Ze vervolgt: “En, ja, in één pauze kijken we NOS Jeugdjournaal of Het Klokhuis (educatief) en in de andere pauze lees ik voor. Ik vind het erg jammer dat alles rondom het onderwijs zo negatief gebracht wordt. Dat maakt het beroep er niet bepaald aantrekkelijker op in tijden van tekorten.”
Je staat op het punt om je oudste kind voor te stellen aan zijn of haar nieuwe broertje of zusje. Een spannend moment. Voor jullie als ouders, maar vooral voor die grote broer of zus in spe. Want hoe gaat je kind reageren? Met open armen? Met argwaan? Of met een driftbui? Een groeiende groep […]
Sommige babynamen lijken uit het niets op te duiken — en binnen de kortste keren hoor je ze overal. Dat geldt ook voor deze naam, die de afgelopen weken een opvallende opmars maakte. En je gelooft nooit waar de inspiratie vandaan komt!
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoon (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Ben je zwanger en op zoek naar een mooie babynaam? Dan wil je misschien een naam die geliefd is en goed in het gehoor ligt, maar niet de zoveelste Emma of Liam uit de klas. Goed nieuws: er is een slimme manier om wel voor een populaire naam te gaan, zonder dat je kind straks […]
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.