Dit vinden jullie: ‘Je kan een man geen kind opdringen, maar…’

02.02.2024 15:38
vraag_nooit_naar_kinderwens

Nu haar dochter (3,5) bijna naar school gaat, wil Lotte niets liever dan nog een tweede kind. Haar man moet er niet aan denken. Op onze socials gaven jullie deze mama massaal advies.

Lees hier eerst het verhaal van Lotte.

Een greep uit de reacties;

Elouise: “Gevoel kan veranderen, bij beiden. Ik verkocht de volledige uitzet en 1,5 jaar later was ik bewust zwanger van nummer drie. Mijn gevoel om daarna voor nog een vierde kindje te gaan was heel sterk. Manlief was er echter klaar mee en liet zich steriliseren.” Inmiddels is het haar man die er tóch weer voor wil gaan, terwijl zij er juist terughoudend is geworden. Om eraan toe te voegen: “Als de wereld wat meer potentieel had gehad, had ik overigens direct ‘ja’ gezegd.”

Jeannine is heel duidelijk. “Je man is heel duidelijk, maar ik snap jou ook wel. Als je man echt niet meer wil, is het beter om je erbij neer te leggen. En niet zo dom te zijn om toch te stoppen met de pil te nemen!”

Corry: “Is je man ook enig kind of heeft hij een broer of zus waar hij niet mee overweg kan? Dat kan ook een punt zijn, denk ik!”

Sandra: “Lullig voor de één, maar een ongewenst kind kan er later last van krijgen. Ik zou het bespreekbaar houden, gevoel kan veranderen.”

Jacqueline: “Niet iedere zwangerschap is gelijk en ook niet elke baby. Neemt niet weg dat als de wens zo groot is, die die ook niet zo 1,2,3 naast je neerlegt. Kijk in ieder geval reëel naar de situatie en niet alleen naar de roze wolk van het allemaal nog één keer willen meemaken.”

Annemieke raadt aan te blijven praten, maar de gesprekken anders in te steken. “Het zou moeten gaan over hoe zij dit een plekje kan geven en niet meer om te kijken of hij toch niet te bewegen is.”

Annie: “Het gaat wel ver dat manlief gelijk krijgt en zij haar gevoel opzij moet zetten. Hier zou ik persoonlijk hulp in zoeken om samen de goede weg te vinden. Anders geeft het in de toekomst tussen jullie alleen maar gedonder!”

Regina: “Al die dingen die je nog eens wil meemaken gaan ook weer voorbij. Wil je dan daarna een derde?”

Meriem: “Als de wens echt zo groot is zou ik op zoek gaan naar iemand die beter bij je past. Je kunt een man geen kind opdringen, maar zelf met een gemis zitten is ook niet oké.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.