Mama heeft een foodtruck: ‘Thuis kan ik geen poffertje meer zien’

31.10.2022 06:09
foodtruck Billy-Jean PofferChickies Beeld: Sophie van Sliedregt en privé

Billy-Jean (35) is sinds een jaar de eigenaresse van foodtruck PofferChickies. Ze is single moeder van Zara-Eliza (12).

“‘Dat doen we niet’, zei Zara-Eliza resoluut toen een vriendinnetje voorstelde om een zak kant en klare poffertjes te kopen. ‘Alleen de échte zijn lekker.’ Ha, wat een fijnproevertje. Het liefst had ze mij een portie zien maken, maar thuis kan ik geen poffertje meer zien. Pannenkoeken zijn nog tot daar aan toe – maar dan bak ik ze vooral voor Zara-Eliza, want zelf eet ik liever iets gezonds.

foodtruck Billy-Jean PofferChickies

Foodtruck

Met mijn ex had ik drie foodtrucks: een healthbar met verse sappen, een poffertjeskraam en een oliebollenkraam. Tot we 3.5 jaar geleden uit elkaar gingen en ik opnieuw moest beginnen. Eerst had ik een kantoorbaan, maar al snel ging het foodtruckbestaan weer kriebelen. Ik hou van ondernemen en de vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

“Toen ik deze blauwe caravan te koop zag staan, was ik meteen verkocht”

Ik ging op zoek naar een nieuwe poffertjeskraam die ik kon huren, maar toen ik deze blauwe caravan te koop zag staan, was ik meteen verkocht. De graffiti maakt ’m anders dan de meeste foodtrucks en ik draag vaak rode lippenstift en haarbanden, dus dat pin-up jaren 60-stijltje past perfect bij me.

Lees ook – 12x low budget (en soms zelfs gratis) uitjes met kinderen >

Als een trein

‘Zou je het wel doen?’ zeiden sommigen in mijn omgeving. Als in: bij de zoveelste lockdown heb je straks geen inkomsten. Maar ik ben iemand die haar hart volgt. Al was er nog drie jaar lang corona, ik wou dat ding gewoon hebben en dacht: ik ga ervoor. Met Koningsdag, de aftrap van het seizoen, ging ik van start en sindsdien loopt het als een trein.

Ik sta op festivals en evenementen en serveer poffertjes met verschillende toppings. Ouderen kiezen vaak voor mijn ‘Poffertjes naar de Klote’, met Grand Marnier en Amaretto. Bij kinderen zijn de marshmallows en unicorn-glittersaus een hit. Zij vragen vaak: ‘Mag ik even binnen kijken?’ Het interieur is vooral heel praktisch, maar de spots aan het plafond heb ik versierd met oude cakeblikjes.

foodtruck Billy-Jean PofferChickies

Met liefde

Eén nadeel: de poffertjesbakplaat is ingebouwd in de hoek. Niet ideaal qua afzuiging, dus de warmte blijft hangen. Afgelopen zomer was het een dag 37 graden en smolt ik bijna boven de bakplaat. Toch bak ik elk keer weer met liefde – zeker bij een speciale gelegenheid.

“Afgelopen zomer smolt ik bijna boven de bakplaat”

Zo stond ik laatst bij een school voor langdurig zieke kinderen. Mijn dochter heeft ook gezondheidsproblemen, dus dat ging me aan het hart. Ik probeerde de kinderen aan het lachen te maken en nam extra veel tijd voor ze. De grote glimlach op hun gezicht was onbetaalbaar.”

Dit artikel staat in Kek Mama 10-2022.

foodtruck Billy-Jean PofferChickies

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.