Eerste verjaardag-festijn: ‘Alleen het opblazen van de ballonnen duurde al vijf uur’

20.11.2023 05:23
Mila eerste verjaardagsfeest portret Beeld: privé

Mila Pastel (29) is samen met Sean (30). Voor de eerste verjaardag van hun dochter Olivia (bijna 1,5) trokken ze alles uit de kast.

“Al tijdens mijn zwangerschap jeukten mijn handen om Olivia’s eerste verjaardagsfeest te organiseren. Niemand keek daarvan op, want ik run een bedrijf in grootschalige kinderfeesten en babyshowers. Denk aan een feest in een hotel met optreden van de Hulk tot een ballerinathema met levensechte ballerina’s op draaiplateaus: feesten die zo de 15.000 euro aantikken. Volgens familie en vrienden kon ik logischerwijs niet wegkomen met een klein feestje voor Olivia – de druk was hoog.

Lees ook – ‘Verjaardagsfeestjes besteed ik uit’ >

Grootschalig kinderfeestje

Toch voelde het niet zo. Ik had er vooral heel veel zin in en onze dag hoefde heus niet te tippen aan andere feesten. Ik ben vrij nuchter, vind iets al snel too much. Zo krijg ik de kriebels van schreeuwerige Teletubbiedecoraties of felle Bumba-kleuren. Mijn stijl is strak maar gedetailleerd.

Lees alles over moedergeluk in de nieuwste druk van Happy Mom van Tessa Heinhuis

Ik koos voor het thema Enchanted Forest in de kleuren lichtgroen en pastelpaars. De eyecatcher was een levensgrote boom van tweeduizend ballonnen – die opblazen duurde alleen al vijf uur – met daarnaast een twee meter lange sushitafel. De taart werd gepresenteerd in een vogelblad en voor de kinderen waren er bijpassende goodies, zoals een toverstaf en vlindervleugels. Olivia droeg een glitterjurk. Ik had ’m maanden eerder laten ontwerpen en dat gaf nog de meeste stress: zou ie straks passen? Gelukkig zat hij zelfs iets te ruim en stal ze de show.

“De eyecatcher was een levensgrote boom van tweeduizend ballonnen”

Het enige smetje op de dag was de catering. De broodjes werden te laat geleverd en waren helemaal zacht geworden. Eén voordeel: Olivia kreeg ze gemakkelijk weg. De gasten, zo’n twintig familieleden en vrienden, keken hun ogen uit. Het feest overtrof ieders verwachtingen. Maar goed ook, want de opbouw had drie dagen geduurd en toen het feest begon was ik kapot.

Mila eerste verjaardagsfeest portret

Het eerste jaar als gezin

Natuurlijk waren er ook mensen in onze omgeving die het allemaal nogal overdreven vonden. Of die zeiden: ‘Olivia herinnert zich er later niets van.’ Klopt, maar het ging niet alleen om haar verjaardag. Ik zie het als een groter feest ter ere van het eerste volledige jaar dat we als gezin hebben meegemaakt.

Sean, die de organisatie volledig aan mij had overgelaten, vond het ook heel gaaf. Wel zei hij dat we niet voor iedere verjaardag zo groots hoeven uit te pakken. Daar moet ik ’m gelijk in geven, al vrees ik dat het volgend jaar moeilijk zal worden om me in te houden.”

Mila eerste verjaardagsfeest portret
Mila eerste verjaardagsfeest portret

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.