Editorial Sara: ‘Tegen te leuke dingen moet je nooit nee zeggen’

29.05.2019 09:12
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (9) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Tegen te leuke dingen moet je nooit nee zeggen. Het was de laatste zin van mijn eerste editorial. En leuk is een understatement van jewelste voor viereneenhalf jaar hoofdredacteur zijn van Kek Mama. Maar dat wist ik toen nog niet.
 

Genieten

Ik had nog geen idee hoe geweldig het is om na dagen van geren en geregel steeds weer te grinniken bij het nachtelijk lezen van kersverse mooie verhalen. Hoe feestelijk het is om enthousiaste mails te krijgen van moeders die het magazine en onze site verslinden. En hoe grandioos om alle geestige/ontroerende/eerlijke reacties te zien op onze Instagram en Facebook.

Wist ik veel hoe ik zou genieten van het 24/7 appenmailenbellen met mijn topteam van mede-Kek Mama’s. Van samen ideeën bedenken. Meeleven met elkaars levens waarin zo veel is gebeurd. Dat we last-minute bij mij thuis zouden brainstormen wegens zieke Ko en nul oppas. Waarop hij een paar weken later zei: “Mama, wanneer komen je vriendinnen weer langs?” Hij vond het fantastisch. (Ik heb wel meteen een nieuw peloton oppassen aangerukt, tegen twee weken griepkinderen is niet op te stressen. En het geschipper went nooit. Vind ik.)
 

Lees ook
Editorial Sara: ‘Dit is voor mij gelukkig zijn’ >

 

Een nieuwe baan

Maar dan word ik voor een nieuwe baan gevraagd die eigenlijk ook te leuk is om nee tegen te zeggen. Dus zeg ik na veel wikken en wegen toch ja. Ook al mis ik jullie en het topteam nu al. Gelukkig hebben we een nieuwe hoofdredacteur gevonden (een heel leuke vrouw die ook moeder is) die veel zin heeft om voor jullie aan de slag te gaan.

En ik blijf Kek Mama gewoon lekker ’s avonds in bed lezen. Alleen dan niet in verse Worddocs op m’n telefoon, maar in vol ornaat als magazine met de prachtfoto’s erbij. Net als jullie.
 

In Kek Mama 07-2019 lees je het editorial van Helene van Santen. Een absolute vakvrouw en moeder van de tweeling Milo en Oliver. Geniet ervan, dat ga ik ook doen! Kek Mama nummers koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >