Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama en VIVA Mama.

Hoe zorg ik dat mijn nieuwe huis er niet in no time uitziet als een ontplofte Intertoys. Ik vraag het me dagelijks af. En terecht. Ons best wel grote oude huis is een verzamelbak van speelspul. Knutsels die te mooi zijn om weg te mikken. Bakken met speelgoed dat gesorteerd zou moeten zijn. En dan zijn daar nog obstakels als een piratenschip, stapels knuffels en fantastische lego-bouwsels. Voordeel: het is meer dan genoeg om na de scheiding twee huizen mee te vullen.
 

‘Waar is die houten garage gebleven?’

Maar: als ik mijn nieuwe paleisje enigszins begaanbaar wil houden, moet er alsnog gesnoeid. Nou hebben Ko en Toon een uitstekend geheugen als het om speelgoed gaat. Drie maanden nadat ik iets naar de berging heb verbannen, vragen ze doodleuk: ‘Waar is die houten garage gebleven?’ Dat wordt dus schiften én op strategische plekken grote kasten neerzetten.
 

Vijftien meter boeken

Als ik eerlijk ben, zijn niet eens die knutsels, piraten-schepen en aanverwante jongetjes-zaken het grote probleem. Als ik niet uitkijk, ligt in elke hoek van de kamer een paar hoge hakken (ga ik de stad in voor een zwarte riem, kom ik met stiletto’s terug, dat werk). En in de afgelopen jaren heb ik zo’n vijftien meter boeken verzameld. Intussen teruggesnoeid naar zes dozen, maar zie dat maar zo te houden.
 

Blij ei

Ook tricky voor mij: parafernalia als een glazen ei met haas die in glittersneeuw op een paddenstoel zit als je ’m schudt. Ik word er zo gelukkig van dat-ie er vast tot Kerst staat. Eigenlijk ben ik zelf het ergste troepkind. Maar dan wel zo een dat een blij ei kan worden door kitsch-frutsels. Ook wat waard.
 

In Kek Mama 04-2018 lees je dat het altijd nog erger kan qua zooi. Janna’s grootste probleem is haar schoonmoeder die complete ballenbakken binnensmokkelt. Heerlijk. Het nummer koop je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Jaime King en zoon prachtjurken
Beeld: BrunoPress

Voor de première van The Incredibles 2 kleedde de zoon van actrice Jaime King niet alleen zijn moeder, maar ook zichzelf fantastisch aan.

Jaime (39) liet zich op de rode loper vergezellen door haar vierjarige zoon, en deelde dat via Instagram. ‘Ik hou zoveel van hem!’, schreef ze bij de foto. ‘Hij zocht mijn lipstick én jurk uit.’ Ook voegde ze de hashtag #ifyoulikeitwearit toe.

 

Genderneutraliteit

Jaime spreekt zich regelmatig uit over genderneutraliteit, en omarmt alles wat haar zoon mooi vindt. Tegen Stylecaster magazine zei ze: “Hij is net David Bowie. Hij houdt van glimmers, roze, en felle kleuren, en is tegelijkertijd verliefd op de mooiste meisjes. Maar bovenal houdt hij gewoon van iedereen.”

De actrice startte in 2016 haar eigen gender-neutrale kledinglijn voor kinderen, en was daarmee de eerste ooit. Ze hoopt daarmee het belang van eigenwaarde en geluk bij kinderen te benadrukken. “Ik voelde me ook altijd aangetrokken tot mensen in het algemeen”, vertelde ze in het hetzelfde interview, “weliswaar met een lichte voorkeur voor mannen. Mijn moeder heeft me nooit veroordeeld wanneer ik relaties had met vrouwen. Zij is mijn inspiratie.”

Haar zoon speelt ondertussen onbevangen verder:

 


Lees ook
Dit meisje vindt gendernormen maar stom >


 

En deze kick-ass zeemeerminjurk willen we je niet onthouden:

 

Now and forevermore. We love you Elizabeth Kemp. @hooligandreamers_elizabethkemp 💜

Een bericht gedeeld door Jaime King (@jaime_king) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

stiefmoeder zwaarder dan moeder
Beeld: Pixabay

Michelle Zunter is moeder en stiefmoeder. Vooral die laatste rol ziet ze als een behoorlijke uitdaging. Op Huffington Post legt ze uit waarom.

‘De eerste jaren als stiefmoeder wilde ik alles perfect doen’, schrijft ze.

 

Worstelen

Michelle zorgde fulltime voor het kind van haar echtgenoot en steeds als er iets misging, brak ze. ‘Het was zwaar, helemaal omdat ik zelf ook net een baby had. Ik wilde voor mijn stiefkind de moeder zijn die hij nodig had, maar voor mijn eigen kind wilde ik ook de perfecte moeder zijn. Ik kreeg het niet voor elkaar.’ Steeds weer worstelde Michelle met het gevoel dat ze goed voor het kind van een ander moest zorgen. ‘Hier zat ik nog meer mee dan met slaapgebrek en borstvoeding geven.’

 

Lees ook
29 onredelijke gedachten als je kinderen een stiefmoeder krijgen >

 

'Fantastische band'

Stiefmoeder zijn? Michelle wilde het niet meer. Toch hield ze vol, omdat ze wist dat alle moeite uiteindelijk zijn vruchten zou afwerpen. ‘En ja, zeven jaar later kan ik zeggen dat ik een fantastische band heb met mijn stiefkind. Onze relatie is niet perfect, maar ik weet dat het goed zit omdat ik de tijd nam om het stiefmoederschap te koesteren. Ik ben toegewijd, gepassioneerd en zeer betrokken.’

 

'Ik maak fouten en breng offers'

Michelle heeft door haar rol als stiefmoeder veel over zichzelf geleerd. ‘Elke keer als ik tegen een muur aanliep en wilde stoppen, moest ik mezelf weer bij elkaar rapen. Steeds weer vond ik nieuwe manieren om problemen op te lossen en ontdekte ik wat gezond was voor mijn stiefkind. Ik maak fouten en breng offers, maar heb ook geleerd om op verschillende manieren lief te hebben.’

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 


 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >