Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Hoe zorg ik dat mijn nieuwe huis er niet in no time uitziet als een ontplofte Intertoys. Ik vraag het me dagelijks af. En terecht. Ons best wel grote oude huis is een verzamelbak van speelspul. Knutsels die te mooi zijn om weg te mikken. Bakken met speelgoed dat gesorteerd zou moeten zijn. En dan zijn daar nog obstakels als een piratenschip, stapels knuffels en fantastische lego-bouwsels. Voordeel: het is meer dan genoeg om na de scheiding twee huizen mee te vullen.
 

‘Waar is die houten garage gebleven?’

Maar: als ik mijn nieuwe paleisje enigszins begaanbaar wil houden, moet er alsnog gesnoeid. Nou hebben Ko en Toon een uitstekend geheugen als het om speelgoed gaat. Drie maanden nadat ik iets naar de berging heb verbannen, vragen ze doodleuk: ‘Waar is die houten garage gebleven?’ Dat wordt dus schiften én op strategische plekken grote kasten neerzetten.
 

Vijftien meter boeken

Als ik eerlijk ben, zijn niet eens die knutsels, piraten-schepen en aanverwante jongetjes-zaken het grote probleem. Als ik niet uitkijk, ligt in elke hoek van de kamer een paar hoge hakken (ga ik de stad in voor een zwarte riem, kom ik met stiletto’s terug, dat werk). En in de afgelopen jaren heb ik zo’n vijftien meter boeken verzameld. Intussen teruggesnoeid naar zes dozen, maar zie dat maar zo te houden.
 

Blij ei

Ook tricky voor mij: parafernalia als een glazen ei met haas die in glittersneeuw op een paddenstoel zit als je ’m schudt. Ik word er zo gelukkig van dat-ie er vast tot Kerst staat. Eigenlijk ben ik zelf het ergste troepkind. Maar dan wel zo een dat een blij ei kan worden door kitsch-frutsels. Ook wat waard.
 

In Kek Mama 04-2018 lees je dat het altijd nog erger kan qua zooi. Janna’s grootste probleem is haar schoonmoeder die complete ballenbakken binnensmokkelt. Heerlijk. Het nummer koop je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >