Draagdoek kopen? Hier moet je op letten

16.05.2021 06:22
draagdoek_kopen_hier_op_letten

Je baby voelt zich er ontzettend fijn en veilig in en jij hebt mooi je handen vrij: een draagdoek heeft veel voordelen. Maar waar moet je op letten als je een draagdoek wilt aanschaffen? Een aantal handige tips.

Hoe lang wil je de draagdoek gebruiken? 

Je hebt twee verschillende soorten draagdoeken: rekbaar en geweven. De rekbare variant is superhandig als je baby nog klein is, maar minder comfortabel zodra je kind 10 kilo weegt. Een geweven doek kun je zelfs gebruiken tot je kind een jaar of 4 is. Vaak worden deze oudere kinderen op de rug of zij gedragen, iets wat heel makkelijk kan met een geweven draagdoek maar niet mogelijk is met het rekbare model.

 

Wil je knopen mét of zonder je baby in de doek?

Het grootste voordeel van een rekbare doek is dat je ‘m kunt knopen zonder dat je kind erin zit en je baby er ook gemakkelijk even uit haalt. Ideaal als je bijvoorbeeld tussendoor een luier moet verschonen en geen zin hebt om die hele lap stof opnieuw om je lichaam te wikkelen. Bij een geweven doek knoop je met je kind erin. Vast is vast. Wil je ‘m er even uithalen? Dan moet je opnieuw knopen.

 

Lees ook
7x draagdoeken waar je blij van wordt >

 

Welke maat heb je nodig? 

Bestel nooit een draagdoek online als je niet weet welke maat je hebt, maar pas even in een winkel. Maat 6 is bijvoorbeeld een doek van 4,6 tot 4,7 meter lang en geschikt voor de gemiddelde Nederlandse vrouw (tot maat 44/46). Maar er zijn genoeg moeders die dan een veel te lange lap stof over houden. Kortom: laat je goed informeren.

 

Welke stof wil je? 

Katoen, linnen, zijde, bamboe of wol: draagdoeken zijn verkrijgbaar in tig verschillende soorten materialen (met hun eigen eigenschappen), dus kijk vooral naar wat jij fijn vindt. Zo is katoen warm in de winter en koel in de zomer, is linnen heerlijk luchtig en vormt wol zich goed naar je lichaam.

Bron: Blabloom

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >