Dit zijn de tien best gelezen artikelen van 2016

29.12.2016 14:10
best-gelezen-artikelen-2016

De zwangere buik van zangeres Anouk, de kutjuf-column van onze Anke, een kort lontje door slaapgebrek en de #ZonZeeStress-actie waar we zo trots op zijn: wij hebben de tien best gelezen artikelen van 2016 voor je op een rij gezet.

1. Column Anke: vaccineren

Kek Mama-columnist Anke Laterveer is single moeder en schrijft elke week op Kekmama.nl supereerlijk en uitgesproken over wat ze meemaakt of wat haar opvalt. Dit keer wilde ze het hebben over vaccineren.
 

2. Column Anke: kutjuf

“Mijn dochter en ik staan bij de kapstok op school. Zij probeert haar jas onder de luizenmantel te proppen en ik stop haar brood en drinken in de daarvoor bedoelde bak. Sommige ouders maken een praatje met juf of elkaar. Andere ouders zijn er meteen vandoor. Dan hoor ik de boze harde stem van een moeder. “Kutjuf! Kutschool!” roept ze. En daarna: “Ik ga NU een andere school zoeken.” “
 

3. #ZonZeeStress: Kek Mama helpt

Heerlijk, vakantie met kinderen. Behalve als het vliegtuig uren vertraging heeft, je kind om de hoek van de straat al wagenziek is, ze elkaar elke dag de tent uitvechten en je na drie weken nog geen letter van je thriller hebt gelezen. Wij snappen dat. En daarom kon je tijdens onze #ZonZeeStress-actie mét lollige video (waarmee we een heuse Mercur in de wacht sleepten) een fijn relaxpakket winnen.
 

4. Column Anke: ik snap Halina wel

“Actrice Halina Reijn veroorzaakte afgelopen maandag fikse ophef. Ze wilde op vakantie en werd op Schiphol aangestaard door ‘een mollige vrouw en haar even dikke dochter’. Ook had iemand haar zomaar aangesproken over al dan niet alleen op vakantie gaan. Dat pikte Halina niet.”
 

5. Dinand Woesthof deelt foto van pasgeboren dochter

Het meisje heeft de prachtige naam Leia Guusje gekregen. De tweede naam van het meisje verwijst naar Guusje Nederhorst. Dinand was met de actrice getrouwd, totdat zij in 2004 overleed aan de gevolgen van kanker.
 

6. Column Anke: hoezo niet in bikini als je moeder bent?

Het was zomer en Anke hoorde op een terras een gesprek tussen vriendinnen. Zij durven sinds ze kinderen hebben niet meer in bikini. Daar snapt Anke niks van, en niet omdat ze zelf nou zo dun is.
 

7. Foto: zangeres Anouk laat zwangere buik zien

Anouk had al vijf kinderen: dochter Phoenix Ray (10) en zonen Benjahmin Kingsley (13) en Elijah Jeremiah (11), die ze met Remon Stotijn kreeg. Rapper Unorthodox is de vader van zoon Jesiah Dox (5). Met basketballer Seraino Dalgliesh kreeg ze zoon Sion Jethro (1,5). Dit jaar maakte ze bekend opnieuw zwanger te zijn van spruit nummer 6.
 

8. Dít moet je dus echt doen als je je kind kwijt bent

Het zal je maar gebeuren, dat je op een drukke markt staat en je je kind kwijtraakt. Het overkwam Marloes toen ze met haar dochter Kiki (4) op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam was. De gouden tip die ze achteraf van de politie kreeg, moet iedere ouder weten.
 

9. Column Claudia: “Mama, word ik nu teruggestuurd?”

Toen Claudia Straatmans, hoofdredacteur van Nouveau, de Raad van de Jeugdbescherming hoorde zeggen dat we als Nederland moeten stoppen met adoptie uit het buitenland, was ze geschokt en boos: “Weer zo’n ivorentorenorganisatie die een mening heeft”.
 

10. Kort lontje: dat krijg je van slaapgebrek

Als je iemand wilt martelen moet je zorgen dat ie-niet slaapt: Nienke Blokhuis gelooft het meteen. Toen haar zoon maandenlang niet doorsliep was ze in staat een moord te plegen.