Dit zijn de meest voorkomende dromen (en dít betekenen ze)

22.10.2019 20:07
meest voorkomende dromen Beeld: Shutterstock

Lig je na de zoveelste ‘mama, ik kan niet slapen’ eindelijk in bed, schrik je wakker van een droom waarin je wordt achtervolgd, je tanden verliest of valt. Wel zo fijn als je dan weet wat dit alles betekent.

Je wordt achtervolgd

Dit zou betekenen dat je je bedreigd voelt. Hoeft niet letterlijk te zijn, het kan ook vanuit een emotie komen. Als je bijvoorbeeld bang bent dat iemand het beter doet dan jij. Een andere betekenis die veel genoemd wordt, is dat je een uitsteller bent: je moet nog iets belangrijks doen of afmaken, maar schuift het steeds voor je uit – alsof iemand je op de hielen zit.

 

Je komt onvoorbereid op een examen

Op het klasje van je kind na heb je al jaren geen lokaal meer van binnen gezien, en toch ben je in je droom als de dood om voor een examen te falen. Gek? Zeker niet, want door deze droom kan het betekenen dat je je ergens niet goed genoeg op hebt voorbereid. 

 

Lees ook
Dromen tijdens je zwangerschap: hoe zit dat? >

 

Je bent naakt

Ook deze klinkt best logisch: als je droomt dat je ten overstaande van de hele buurt in je blote niksie staat, wil dat zeggen dat je je op het moment kwetsbaar voelt. Misschien ben je wel net moeder geworden, pas verhuisd of begonnen aan een nieuwe baan – het kan met van alles te maken hebben.

 

Je tanden vallen uit

Als je droomt dat je tanden uit je mond vallen, zou dat betekenen dat je je machteloos voelt (‘niemand luistert naar me’) en op het moment weinig zelfvertrouwen hebt over een bepaalde situatie. Kan overigens ook weer van alles zijn: van problemen op je werk tot spanningen in je vriendenkring. 

 

Je valt

Volgens onderzoekers zou dit twee dingen kunnen betekenen: óf je bent bang om ergens de controle over te verliezen, óf je houdt te sterk vast aan iets van je eigenlijk los moet laten. 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >