Beeld: Getty
Beeld: Getty

Oké, negen van de tien keer regent het pijpenstelen in Nederland, maar als het even kan, hangen we onze was buiten op. En wel hierom.

1. Lekker fris

Kan geen wasverzachter tegenop, de échte geur van de lente en de zomer. Kwestie van de schone was aan een droogrek in je tuin hangen en uitwaaien maar.

 


2. Het kost je geen cent

In het kader van ‘alle beetjes helpen’: iedere keer dat jij je was buiten hangt, scheelt het je weer een droogbeurt – en dus extra energie. En dan hebben we het nog niet eens over de extra droogruimte die je er gratis bij krijgt. Ideaal als je zolder al volhangt met kledingspul dat je op voorhand niet in de droger stopt.

 

3. Gaat lang mee

Nog ‘n reden om de was buiten op te hangen: de lievelingsoutfit van je kind (en die van jezelf) gaat langer mee, want kleding slijt minder snel dan in de wasdroger.

 

4. Goed voor het milieu

En dan de was buiten ophangen ook nog eens goed voor het milieu. Bij iedere droogbeurt stoot je droger CO2 uit, dus hoe minder vaak je ‘m gebruikt, hoe milieuvriendelijker je bezig bent. En dat is wel zo fijn.

 


Wat handig

Je was buiten drogen is een makkie met de droogmolen of WallFix wanddroger van Brabantia. Vindt Annemarie (moeder van een zoon van 3) ook, want die mocht de WallFix wanddroger uitproberen. “Wij hebben geen droger, dus voor ons is dit ideaal. Je hangt hem in een kwartiertje op, dus dat gaat lekker snel en echt, iedereen kan het. Vier keer schroeven en klaar ben je. De WallFix wanddroger is lekker stevig en je kan er veel op kwijt – de totale waslijn is 24 meter – maar als je hem niet gebruikt, neemt-ie geen ruimte in beslag. Wij hebben hem buiten opgehangen, maar binnen kan hij ook prima – al moet je wel de ruimte hebben want hij is aardig groot als je hem openklapt. Wat slim bedacht is: de hoes kun je vastklikken, zodat hij niet wegwaait. Fijne oplossing als je niet genoeg ruimte hebt voor een droogmolen of liever niet tegen zo’n groot ding in je tuin wilt aankijken.”

 

Een boom voor 'n droogmolen

Mooi initiatief: Brabantia en WeForest planten samen een boom voor elke droogmolen, wanddroger of droogrek. Momenteel staat de teller al op meer dan 700.000 bomen.

 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >