In samenwerking met Kek Mama

Dit is waarom het buiten drogen van je was goed is

09.05.2017 07:52
Beeld: Getty Beeld: Getty

Oké, negen van de tien keer regent het pijpenstelen in Nederland, maar als het even kan, hangen we onze was buiten op. En wel hierom.

1. Lekker fris

Kan geen wasverzachter tegenop, de échte geur van de lente en de zomer. Kwestie van de schone was aan een droogrek in je tuin hangen en uitwaaien maar.

 

2. Het kost je geen cent

In het kader van ‘alle beetjes helpen’: iedere keer dat jij je was buiten hangt, scheelt het je weer een droogbeurt – en dus extra energie. En dan hebben we het nog niet eens over de extra droogruimte die je er gratis bij krijgt. Ideaal als je zolder al volhangt met kledingspul dat je op voorhand niet in de droger stopt.

 

3. Gaat lang mee

Nog ‘n reden om de was buiten op te hangen: de lievelingsoutfit van je kind (en die van jezelf) gaat langer mee, want kleding slijt minder snel dan in de wasdroger.

 

4. Goed voor het milieu

En dan de was buiten ophangen ook nog eens goed voor het milieu. Bij iedere droogbeurt stoot je droger CO2 uit, dus hoe minder vaak je ‘m gebruikt, hoe milieuvriendelijker je bezig bent. En dat is wel zo fijn.

 

Wat handig

Je was buiten drogen is een makkie met de droogmolen of WallFix wanddroger van Brabantia. Vindt Annemarie (moeder van een zoon van 3) ook, want die mocht de WallFix wanddroger uitproberen. “Wij hebben geen droger, dus voor ons is dit ideaal. Je hangt hem in een kwartiertje op, dus dat gaat lekker snel en echt, iedereen kan het. Vier keer schroeven en klaar ben je. De WallFix wanddroger is lekker stevig en je kan er veel op kwijt – de totale waslijn is 24 meter – maar als je hem niet gebruikt, neemt-ie geen ruimte in beslag. Wij hebben hem buiten opgehangen, maar binnen kan hij ook prima – al moet je wel de ruimte hebben want hij is aardig groot als je hem openklapt. Wat slim bedacht is: de hoes kun je vastklikken, zodat hij niet wegwaait. Fijne oplossing als je niet genoeg ruimte hebt voor een droogmolen of liever niet tegen zo’n groot ding in je tuin wilt aankijken.”

 

Een boom voor ’n droogmolen

Mooi initiatief: Brabantia en WeForest planten samen een boom voor elke droogmolen, wanddroger of droogrek. Momenteel staat de teller al op meer dan 700.000 bomen.