BN'er-moeders op Instagram

Van photobombers tot nieuwe familieleden: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

• HELLO WORLD • wij zijn er weer! #MiroCem #8weeks

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky) op


Vaders, je weet wat je te doen staat

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dames opgelet: dit is wat een kanon van een @dyson V8 absolute stofzuiger met je partner doet... (ik quote de man: “dit is écht niet normaal hoor zo goed werkt dit ding) 🤣 En hij heeft ook nog opzetstukjes voor kattenharen. In dit huis een must met een altijd verharende Main Coon 🦁Nee maar even alle gekheid op een stokje (wel eens bij stilgestaan hoe gek dat in het Engels klinkt: all madness on a small stick) ben zo gelukkig en dankbaar met deze superman. Terwijl hij de 13 vestigingen van SLA runt, traint hij ook nog eens voor een halve iron man aankomend weekend, eet hij plantbased én helpt hij actief mee in huis en met Ella. Hij is overigens sowieso opgeruimder dan ik. Even dus een kleine ode aan mijn liefste soulmate🍁. Check ook even de tweede foto: je ziet wel wie wat doet in dit huishouden.. zo’n moeder zo’n dochter ;)

Een bericht gedeeld door Nina Pierson (@ninapierson) op


Photobomb


Welkom

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons meisje is geboren! Welkom lieve Véda Somogyi💕 09.09.18

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Gefeliciteerd


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

De denker

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobby’s mood today. #lepenseur

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


In stijl mama ophalen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Klaar voor de herfst

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie moet voor jou deze pompoenkoekjes bakken? De pompoenen liggen weer overal te koop langs de weg. Vandaar even een gouden oude voor jullie. Recept hieronder! Ingrediënten 1 kleine pompoen 400 gram zelfrijzend bakmeel 1,5 theelepel 5 spices 1 theelepel vanille extract 2 eieren 150 gram ongezouten zachte boter 180 gram fijne suiker Poedersuiker om te bestrooien Bereiding Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer. Draai de temperatuur van de oven naar 170 graden. Meng de pompoenpuree samen met de boter, eidooiers, bloem en suiker goed door elkaar. Maak hoopjes met een ijslepel die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het los geklopte eiwit. Zet 20 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geheimen perfecte moeders
Beeld: Unsplash

Je kent ze wel: de moeders die er altijd uitzien om door een ringetje te halen, met een smetteloos schoon huis, brave kinderen en bloeiende carrière. Dit zijn de geheimen van deze ‘perfecte’ moeders.

Scary Mommy columniste Brandi Jeter Riley kijkt altijd met verwondering naar deze vlekkeloze moeders, die alles schijnbaar zo moeiteloos doen en bij wie het nooit in het honderd loopt: ‘Ik wil van deze vrouwen leren. Ik wil hun trucs en tips weten. Hoe dóen zij het? Ik wil inspiratie om beter te worden, niet alleen voor mijn kinderen maar ook voor mezelf. Dus ik vroeg wat rond om antwoorden te krijgen.’

Brandi ontfutselde de perfecte moeders onderstaande tips:

 

1. Ze krijgen hulp

‘Het eerste wat ik leerde over deze georganiseerde moeders is dat het onmogelijk is om alles alleen te doen,’ schrijft Brandi. Of het nu een schoonmaakster is, een gastmoeder of gewoon hulp van de ‘huisgenoten’ zelf, ‘perfecte’ moeders krijgen hulp van anderen, concludeert de columniste: ‘Ik krijg wel steun van mijn man en dochter, maar ze zouden zeker meer kunnen helpen. Dat moet ik ze dan wél vragen.’

 

Lees ook
Waarom deze moeder de keuken bewust rommelig achterlaat >

 

2. Ze werken met een systeem

De columniste kwam er ook al gauw achter dat deze vrouwen werken met een naadloos, waterdicht systeem. Alles is tot in de puntjes georganiseerd. De was wordt elke week op dezelfde dag gedaan, kinderen hebben vaste taken in huis en elke dag wordt er op dezelfde tijd gegeten. ‘Gezinsagenda’s, takenkaarten en planningen voor de maaltijden: deze vrouwen laten niets aan het toeval over. Ik haat het om toe te geven, maar het maken van lijstjes maakt de dingen wel makkelijker.’

 

3. Ze zijn creatief met hun tijd

Brandi sprak een moeder die elke ochtend een uur eerder opstaat dan de rest, om tijd voor zichzelf te hebben en dingen af te krijgen (nagels lakken, wenkbrauwen epileren, werkmails beantwoorden). ‘Als je het ene ding onder controle hebt, werkt dat weer door in andere aspecten,’ zegt Brandi. ‘In plaats van deze perfecte moeders te veroordelen, moeten we ze waarderen voor hun voorwerk om ons leven ook soepeler te laten verlopen. En dan kunnen we hun voorbeeld volgen.’

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-heerlijk-telefoon-kwijt

Op het moment dat de telefoon van blogger Emily Hollenbeck in het water viel, kreeg ze zowat een paniekaanval. Maar nu ze al vijf dagen zonder zit, vindt ze het eigenlijk wel lekker.

Op Scary Mommy vertelt ze waarom.

 

1. Ik sta niet meer constant 'aan'

Ik had geen idee hoeveel stress 'aan staan' veroorzaakt. Met mijn telefoon in de buurt was er altijd nog wel een mail die ik kon beantwoorden of iets wat ik kon googelen. Nu ik die opties niet meer hebt, voelt het als een soort pauze van m'n overbelaste brein.

 

2. Ik had het niet druk, ik was gewoon afgeleid

Door onnozele Facebookpagina's, bijvoorbeeld. Waar je maar doorheen kunt blijven scrollen.

 

3. Ik moet mensen bewust opzoeken

Met mijn telefoon appte ik nog weleens last minute naar vrienden: 'Hé, wij zijn nu hier, dus als je in de buurt bent...', maar nu moet ik bewust met iemand afspreken. En eigenlijk is dat heel fijn: ik weet precies waar ik aan toe ben.

 

Lees ook
Melinda Gates waarschuwt: 'Geef kinderen niet te snel een smartphone' >

 

4. Het werk wordt nog steeds gedaan

Want zo erg is het niet als je een collega niet dezelfde minuut nog terugmailt.

 

5. Het spel met mijn kinderen wordt niet onderbroken

Met mijn telefoon in de buurt voelde ik me gedwongen om een oneindige to-do-lijst af te vinken. Kunnen spelen met mijn kinderen zonder zo'n lijst in mijn hoofd, voelt bevrijdend. 

 

6. Het voelt als een vakantie

Want ik móet mijn werk nu wel 'uitschakelen' op bepaalde momenten. 

 

Ogen geopend

Hiermee wil Emily overigens niet zeggen dat ze nooit meer een mobiel aanschaft, die luxe heeft ze door haar werk niet, maar het heeft wél haar ogen geopend. 'Ik hoop dat ik mijn telefoon voortaan vaker links laat liggen en minder geestdodend doorspit.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >