BN'er-moeders op Instagram

Van photobombers tot nieuwe familieleden: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

• HELLO WORLD • wij zijn er weer! #MiroCem #8weeks

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky) op


Vaders, je weet wat je te doen staat

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dames opgelet: dit is wat een kanon van een @dyson V8 absolute stofzuiger met je partner doet... (ik quote de man: “dit is écht niet normaal hoor zo goed werkt dit ding) ? En hij heeft ook nog opzetstukjes voor kattenharen. In dit huis een must met een altijd verharende Main Coon ?Nee maar even alle gekheid op een stokje (wel eens bij stilgestaan hoe gek dat in het Engels klinkt: all madness on a small stick) ben zo gelukkig en dankbaar met deze superman. Terwijl hij de 13 vestigingen van SLA runt, traint hij ook nog eens voor een halve iron man aankomend weekend, eet hij plantbased én helpt hij actief mee in huis en met Ella. Hij is overigens sowieso opgeruimder dan ik. Even dus een kleine ode aan mijn liefste soulmate?. Check ook even de tweede foto: je ziet wel wie wat doet in dit huishouden.. zo’n moeder zo’n dochter ;)

Een bericht gedeeld door Nina Pierson (@ninapierson) op


Photobomb


Welkom

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons meisje is geboren! Welkom lieve Véda Somogyi? 09.09.18

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Gefeliciteerd


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

De denker

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobby’s mood today. #lepenseur

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


In stijl mama ophalen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Klaar voor de herfst

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie moet voor jou deze pompoenkoekjes bakken? De pompoenen liggen weer overal te koop langs de weg. Vandaar even een gouden oude voor jullie. Recept hieronder! Ingrediënten 1 kleine pompoen 400 gram zelfrijzend bakmeel 1,5 theelepel 5 spices 1 theelepel vanille extract 2 eieren 150 gram ongezouten zachte boter 180 gram fijne suiker Poedersuiker om te bestrooien Bereiding Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer. Draai de temperatuur van de oven naar 170 graden. Meng de pompoenpuree samen met de boter, eidooiers, bloem en suiker goed door elkaar. Maak hoopjes met een ijslepel die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het los geklopte eiwit. Zet 20 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

tips-gewichtscoach-afvallen-niet

Door die schappen vol met pepernoten en kerstkransen ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met de nieuwjaarsvoornemens. Hoeft ook niet, maar mócht je je op 1 januari toch bedenken, dan heb je ongetwijfeld wat aan deze tips van gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Leef niet volgens de regels van een ander


Je eetpatroon van de ene op andere dag omgooien? Echt. Niet. Doen. Dit houdt niemand vol. De kans dat je na een paar dagen weer in je oude patroon valt, is groot. Afvallen gaat in kleine stappen: luisteren naar je lichaam, eigen keuzes maken. Dus niet opeens gaan leven volgens de regels van een ander. Of dat nu Sonja Bakker, Fajah Lourens of Rens Kroes is. Blindelings anderen volgen, doe je alleen maar tijdelijk. Daar gelooft Mieke niet in: "Je moet in jouw huidige leven, met de dingen die jij lekker vindt en die bij jouw gezinssituatie passen, een manier zoeken om in balans te blijven", legt ze uit. "Je hebt simpelweg drie knoppen om aan te draaien: ‘meer bewegen', ‘minder eten' en ’snelheid van afvallen'. Zorg dat je deze drie factoren in een evenwicht brengt waarmee je tevreden afvalt, eet en beweegt. Dát werkt. En dan hoef je nooit apart te eten van je gezin en eet je nog steeds de dingen die jij lekker vindt."
 

Lees ook
5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

 

 

2. Laat lekkere dingen niet altijd staan


Bijna elk dieet draait om wat je allemaal níet meer mag eten. Je start daardoor met een negatieve kijk op afvallen: jij moet weer streng zijn en afzien. Niet doen: regievol afvallen is veel leuker dan machteloos overeten. Draai je mindset om: Jij mag alles eten, je wilt het niet langer. Je kiest ervoor om slanker te worden (en te blijven). Als je zo redeneert, ben je zelf de baas over je eetgedrag en heb jij de regie. Er zijn geen verboden middelen, want als je geen chocola mag, wil je het juist. Dan ben je alleen maar bezig met al die lekkere dingen die aan jouw neus voorbijgaan en da's zonde. Je mag alles, je kiest zelf. Niet meer al het lekkers, wel het allerlekkerste. Dan val je af en eet je super lekker, ja, ook wijn en chocola.
 

 

3. Roep niet de hele dag 'arme ik'

'Alle slanke mensen kunnen altijd alles eten': arme ik. 'Zij vallen veel sneller af': arme ik. 'Oh, ik moet wéér streng zijn': arme ik. Stop met deze negatieve gedachten, want blijf je 'arme ik' roepen, dan zal het jou niet lukken om lange tijd op je gewicht te blijven: niemand kan een heel leven afzien. Dus stuur ‘arme ik’ de deur uit. Stop met vergelijken en kies het eetgedrag waar jij blij van wordt. Pak de regie. Jij bepaalt wat je in je mond stopt. Je hebt een keuze. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Editor's note: dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

gescheiden-ouders-herkenbaar

Sinds de scheiding loopt blogger en moeder Michelle Dempsey tegen een hoop dingen aan. Op Scary Mommy zet ze vijf punten op een rij, in de hoop dat andere (gescheiden) ouders zich hierin herkennen.

1. Je propt 'jouw dagen' helemaal vol

"Voor mijn scheiding haalde ik mijn dochter op van school, liet ik haar achter bij de oppas en ging ik weer aan het werk. Nu, op de dagen dat ze bij mij is, stopt de wereld om 15.00 uur. Ik zorg ervoor dat er geen mailtje belangrijker is dan het avondeten met mijn dochter, en dat ik haar rondjes kan zien draaien, met haar kan kleuren of dat we samen lieveheersbeestjes kunnen zoeken in de achtertuin."

 

2. Je worstelt met het ritme van je kind

"Ik heb zo mijn best gedaan om mijn dochter in haar eigen bed te laten slapen, maar toen ze na de vakantie bij haar vader weer terugkwam, was dat hele ritme (je raadt het al) weg. Het is niet dat mijn ex mijn harde werk opzettelijk wilde saboteren, het is gewoon moeilijk om op twee plekken consistent te blijven."

 

Lees ook
Co-ouderen na de scheiding: 'Het gemis van je kinderen went nooit' >

 

3. Je vraagt je steeds af of je het niet verknoeit

"Het eerste wat in me opkomt als m'n zoon weer een 'Ik wil mama-meltdown' heeft, is: 'Krijgt hij hier op latere leeftijd last van?' Vervolgens krijg ik een schuldgevoel en moet ik mezelf er weer even aan herinneren waarom mijn ex en ik op dit punt waren beland. 'Het is beter zo', zeg ik dan steeds. 'Dit is beter dan getuige moeten zijn van twee ruziënde ouders.'"

 

4. Je mist van alles

"Natuurlijk is er niets mooiers dan vrolijke FaceTime-telefoontjes van mijn dochter krijgen als ze bij haar vader is, maar als ze dan vertelt dat ze bij Disney on Ice was en haar held Elsa zag, baal ik dat ik daar niet bij was. Want dat is wat het ouderschap zo mooi maakt."

 

5. Je voelt je rot om een uitnodiging af te slaan omdat je kind dat weekend niet bij jou is

"Er is niets erger dan dat. Het blijft rot dat mijn kind een samenzijn met vrienden of een weekend met familie mist, omdat ons schema dat niet toelaat. En hoe hard je ook probeert om van te voren te plannen, er zijn altijd last-minute speelafspraken of bezoekjes van familie."

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >