BN'er-moeders op Instagram

Van een dagje met een kleine Koning en Koningin en trappen tot je een ons weegt: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Favoriete ranger

 

My favorite Ranger 💚

Een bericht gedeeld door Liza Sips (@lizasips) op


Een dagje met je kleine Koning en Koningin

 

Mooi dagje met mijn kleine Koning en Koningin 🐐 #ikhaalallesuithetleven

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even helemaal zen


Fanatiek doortrappen

 

Super weekend! ☀️#alleendezwaankanjeoverslaan #holyshit #trappentotjeeenonsweegt

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Welverdiende kusjes


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Prachtige terugblik

 

Vandaag exact een jaar geleden werden wij de eerste ochtend wakker in ons nieuwe huis. Ik herinnerde me dat ik bij het inpakken van de verhuisdozen een zwangerschapstest tegenkwam, en voor de zekerheid bovenop had gelegd vanwege een vaag onderbuikgevoel. Bobby was een week daarvoor na 14 maanden vanuit het niets gestopt met borstvoeding en ik voelde me al een week licht katerig, maar besefte me ook goed dat dit te maken kon hebben met alle verhuisstress. Ik glipte uit bed en trommelde die test op, en tussen de verhuisdozen, in een nog kaal huis, kwamen wij erachter dat er als alles goed bleef gaan 9 maanden daarna nog een kamertje gevuld zou zijn. Volgende week word ik 27, mijn derde verjaardag als moeder. En hoewel het afgelopen jaar het meest bewogen jaar ooit was, en de overstap naar 2 kinderen absoluut nieuwe uitdagingen en aanpassingen met zich meebrengt heb ik me nooit meer op mijn plek gevoeld dan hier en nu. Op de hormonale moodswings na dan, maar ook dat komt vast wel weer goed. Achtig. Misschien blijf ik vanaf nu wel altijd half in huilen uitbarsten als mijn lievelingsmuesli op blijkt te zijn, ik voor de zoveelste keer over een schoen struikel die ik daar zelf heb uitgetrapt, of altijd minstens 15 minuten lijk achter te lopen op alles. All good.♡

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Piraten of prinsessen?

 

Wie gaat er winnen: team Pirates of team Princesses? @disneylandparis #PiratesAndPrincesses @marlyvd

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Quality time

 

Aan het kleien met m’n nichtje Indi ❤️

Een bericht gedeeld door Kim-lian Van der Meij (@kimlianvdmeij) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van Vaderdag tot aan kroelen met een kip: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Voor alle vaders

 

Lief

 

Ik kon niet kiezen, dus werden het er drie... 💙 #goodmorning #friday #playtime #earlymorning #babyotis

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op

 

Gezinsuitbreiding

 

Eerste kennismaking van Gioia en Capo! 🐾🐾 @amalia_samipersad

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Deze kan zo ingelijst worden

 

Lekker uitwaaien

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Mooie woorden

 

Het is vandaag vaderdag. Ik heb lang getwijfeld dit te schrijven. Maar dit is mijn persoonlijke pagina en ik zie de hele dag prachtige foto’s voorbij komen van vaders. Dus ik stel me kwetsbaarder op dan ooit. Dit is een normale terug komende dag voor velen. Door deze dag voel ik me wel altijd anders. Ik zie mijn vader al bijna 20 jaar niet meer. De situatie is gelopen zoals ie is gelopen en ik heb er in principe vrede mee. Maar ik geloof er heilig in dat een kind moet zien waar hij of zij vandaan komt via iemand die een vader en moederrol heeft. Een kind moet zich kunnen spiegelen aan twee verschillende meningen, zienswijzes. De zaal in kijken bij een eindtoneelstuk en twee trotse blikken zien. Bedenk maar eens wat je wel met je moeder deed en niet met je vader. Ze vormen je beide op een andere manier. Ik heb gelukkig een sterke moeder die me het gevoel heeft gegeven er 200% voor me te zijn. Toch merk ik dat mijn keuzes en zelfvertrouwen minder sterk zijn dan vrienden die beiden ouders hadden. We leven in een tijd waar scheiden schering en inslag is. Ik weet dat het soms moeilijk is om het te laten werken tussen ex-partners maar als ouder moet je je altijd volledig inzetten om de schade voor de kids te beperken. Het gaat niet om ons de ouders maar het kind. Ik ben trots op het feit dat mijn kids worden geliefd door hun ouders en stiefouders ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Dus vandaag hef ik het glas voor iedereen die zijn verantwoording neemt voor kinderen door er voor ze zijn, ze het gevoel te geven dat ze het waard zijn. Voor de vaders, alleenstaande moeders, stiefvaders, pleegouders en iedereen die zorgt. Lets nourish the future😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Lekker kroelen

 

Kroelkip

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Papa is er altijd om je te vangen

 

Fijne vaderdag liefste!!! #vaderdag #SammyRose #JackieRey

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Assepoester

 

Assepoester 👠 #lief #takecare

Een bericht gedeeld door S O P H I E (de Buisonjé) (@sophiedbuisonje) op

 

Hoe verzin je het

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bruiloften zonder kinderen
Beeld: Unsplash

Moeder Amber Leventry en haar vrouw zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die verboden is voor kinderen. En ze kunnen niet wachten.

Kijk, dat twee van hun beste vriendinnen met elkaar gaan trouwen is al een feest op zich, schrijft ze op ScaryMommy. Maar een feest met overnachting, anderhalf uur verwijderd van huis, waar haar dochter nadrukkelijk niet welkom is: ‘Serieus, dat is bijna nog mooier dan een homohuwelijk’, aldus Amber. Want wie doft zich nou helemaal op voor een knalfeest waarop je ook je eigen huwelijk een beetje herbeleeft, om zich vervolgens druk te maken of de kinderen niet door de speeches heen huilen?

 

Hun dag, jouw stoorzender

Toch voelen veel mensen zich gepikeerd wanneer kinderen niet welkom zijn op een bruiloft, constateert ze. En daar snapt ze niks van. ‘Hallo, jíj bent de uitverkorene op de genodigdenlijst, ze spenderen geld en drank en eten aan je. Oké, je moet er misschien wat voor reizen en een cadeautje kopen, maar wanneer iemand je uitnodigt op de belangrijkste dag van haar leven, dan is dat gewoon een eer.’ Dus waarom zou het resultaat van jouw huwelijk – je kind, dus – onderdeel (of in het ergste geval: stoorzender) moeten zijn van die ene, speciale dag van jouw vrienden?’ Laat het bruidspaar in vredesnaam nog even genieten van de kinderloosheid, voordat ze zich in luiers en slapeloze nachten storten, vindt ze.

Amber heeft ook genoeg bruiloften meegemaakt mét kinderen, inclusief haar eigen. ‘Maar ons kind zat nog in de buik van mijn vrouw, en bleef dus tenminste stil toen we onze geloften aflegden.’

 

Lees ook:
‘Doe me een lol en laat je kind thuis tijdens bruiloften’ >

 

‘Sorry, geen oppas’

Naast een avond onbezorgd feesten zonder je even moeder of vader te voelen, hebben kindvrije bruiloften nog een ander groot voordeel, vindt Amber: ‘Ze bieden hét excuus om niet te gaan.’ Wanneer het de trouwerij is van die ene collega met wie je echt geen privécontact hoeft, bijvoorbeeld. Of het zo’n extravagant feest is, dat je al blut bent wanneer je maar naar de uitnodiging kijkt. ‘Zeg simpelweg: “Sorry, geen oppas”, en de hele boel is getackeld’, aldus Amber.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >