Het wordt niet de warmste Koningsdag ooit, maar wie toch een frisse neus wilt halen, kan terecht bij één van deze leuke vrijmarkten.

1. Utrecht

In Utrecht begint de vrijmarkt al op de avond vóór Koningsdag, stipt om 18.00 uur. De markt eindigt de volgende dag om 18.00 uur. Door de hele stad zijn verschillende kindervrijmarkten waar jouw kroost de ruimte krijgt om spullen te verkopen, muziek te maken, of te schilderen zonder dat ze gehinderd worden door commerciële stands of geluidsoverlast.
Klik hier voor meer informatie.

Beeld: ANP/Koen van Weel

2. Arnhem

In Arnhem kun je terecht op het Gele Rijdersplein en de Looierstraat. Lekker struinen langs overtollige huisraad, kleding en speelgoed. Ook worden er kindermarkten georganiseerd in verschillende wijken. Uitgeslenterd? Door de hele stad zijn er talloze (muzikale) activiteiten voor gezinnen met kinderen.
Klik hier voor meer informatie.

3. Rotterdam

Sweet Kingsday is een kleinschalig festival dat plaatsvindt in het Spinozapark. Er is een koningsdagmarkt, er kunnen multiculturele hapjes worden geproefd en er vinden optredens plaats van verschillende Rotterdamse artiesten. In veel andere straten is er een vrijmarkt met allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding en eten en drinken. Tussen de kraampjes door doen kinderen spelletjes en zijn er optredens van straatartiesten.
Klik hier voor meer informatie.

4. Amsterdam

Nee, natuurlijk mag het Amsterdamse Vondelpark niet ontbreken in dit lijstje. Heel kindvriendelijk ook, want het hele park is gereserveerd voor kinderen die een extra zakcentje willen verdienen. En het Vondelpark is niet de enige locatie die wordt vrijgehouden voor kinderen. Je kunt onder meer ook naar het Amstelveld, de Dappermarkt en het Erasmuspark. Liefhebbers van muziek kunnen op bijna alle locaties in de binnenstad terecht voor leuke bands en verrukkelijk eten.
Klik hier voor meer informatie.

Beeld: ANP/Koen van Weel

5. Nijmegen

Het Goffertpark in Nijmegen staat ’s ochtends vroeg al bomvol met leuke kraampjes. Ook kunnen kinderen er kijken naar poppenkast optredens, muziekbands en er is een kinderdisco.
Klik hier voor meer informatie.

6. Den Bosch

Op naar het centrum van Den Bosch, waar de vrijmarkt ook dit jaar weer plaatsvindt. Al vanaf 8 uur ’s ochtends kun je op de kinderrommelmarkt terecht voor onontdekte parels. Ook leuk na het struinen: de Kinderochtend op de Parade met vanaf 11:00 uur een Sprookjesboom concert van de Efteling.
Klik hier voor meer informatie.

7. Haarlem

Het Haarlemse Kenaupark wordt omgetoverd tot vrijmarkt en familiepark. Er is een vrijmarkt, Haarlemse artiesten, er zijn verse drankjes en foodtrucks waar je gezellig samen kunt eten.
Klik hier voor meer informatie.

Beeld: Facebook K-Day Kenaupark

8. Tilburg

Uiteraard pakt deze stad met de komst van de koninklijke familie helemáál uit. Heb je een glimp opgevangen van onze koning, struin dan langs deze (kinder)vrijmarkten en scoor voor een prikkie de leukste dingen.
Klik hier voor meer informatie.

9. Groningen

Traditiegetrouw vindt de Oranjemarkt weer plaats op Koningsdag van 9.00 tot 17.00 uur. De Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel zijn de straten waar je moet zijn voor het verkopen van je spullen of om lekker rond te neuzen op alle goedgevulde kleden.
Klik hier voor meer informatie.

In samenwerking met Kek Mama