‘Dít is het enige goede voornemen dat telt nu ik moeder ben’

18.01.2021 11:57
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Gelukkig nieuwjaar! Het moet wel een prachtig jaar gaan worden, want – laten we eerlijk zijn – veel beroerder dan 2020 kan haast niet. Toch? Toen ik nog geen kinderen had, maakte ik aan het begin van elk jaar een lijstje met goede voornemens. Daar stonden altijd voorspelbare dingen op als: meer sporten, minder snoepen.

Uiteindelijk hielp zo’n lijstje nooit echt, want een jaar later had ik weer exact dezelfde doelen. En toch was ik er op 1 januari opnieuw van overtuigd: dít jaar zou ik écht meer gaan bewegen en de verleiding weerstaan die chocolade heet. Wat ik vervolgens weer slechts een paar maanden volhield.
 

Meer lezen? 
Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.

 

Het belangrijkste

Nu ik moeder ben, lach ik om zulke lijstjes. Meer sporten? Vanwege mijn chronische slaapgebrek heb ik daar echt geen zin in en bovendien geen tijd voor. Ik ren de hele dag achter mijn tweejarige tweeling aan, wat me gelukkig ook de nodige lichaamsbeweging oplevert.

Ik probeer gezond te eten, maar kan enorm genieten van een reep chocolade als ik ’s avonds op de bank een film zit te kijken. En als ik de lievelingsgerechten van mijn kinderen klaarmaak, pasta met kaas of vissticks met aardappeltjes (inderdaad, lekker koolhydraatrijk), dan eet ik gewoon met ze mee. Dan maar geen maat 34.

Als er íets is wat ik het afgelopen jaar heb geleerd, dan is het wel: het belangrijkste is dat je gezond en gelukkig bent. Dat is echt het enige wat telt en dat zijn dus nog de enige goede voornemens die ik heb. Maak er een mooi jaar van!
 

Dit editorial staat in Kek Mama 01-2021.

 

 

Lees ook
Dít zijn de populairste goede voornemens voor 2021 >