‘Dít helpt me om mijn tieners beter te begrijpen’

01.09.2020 21:49
tieners_beter_begrijpen

Blogger Rachel Garlinghouse dacht dat een peuter pittig was, tot haar kinderen tieners werden. Want al die puberperikelen: hoe ga je daar in hemelsnaam mee om?

Gelukkig heeft ze een manier gevonden.

 

Beugel

‘Afgelopen week was het weer raak’, schrijft Rachel op Scary Mommy. ‘Een van mijn tieners was woedend omdat haar zusje de wc niet goed had doorgespoeld. Ook werd ze boos omdat ze het telefoonnummer van haar ‘beste vriendinnetje’ (ik heb dat meisje nog nooit gezien?) niet had én vroeg ze zich af waarom nou juist zij een beugel moest.’ Rachel had haar op dat moment het liefst gezegd dat ze zich niet moest aanstellen, maar ineens herinnerde ze zich haar oude dagboek, dat haar moeder een jaar geleden – met nog meer spullen uit haar jeugd – in een kartonnen doos kwam brengen. 

 

Lees ook
‘Opvoeden? Ik doe maar wat’ >

 

Benen scheren

Er stond in geschreven dat haar moeder haar leven ’tot een hel’ maakte omdat ze geen nieuwe schoenen mocht kopen. Rachel: ‘Ook vond ik mijn ouders de slechtste ouders ooit, omdat ik als tienjarige niet op date mocht met de jongen op wie ik verliefd was. Ik schreef alles op wat ik wilde doen, maar niet mocht: van jongens bellen tot elke avond laat opblijven. Ik schreef over dat ik mijn benen wilde scheren, hoe erg ik mijn broers en zussen haatte en ik roddelde over klasgenoten.’

 

Ups en downs

Na een uur lezen, zag Rachel ineens dat haar gedrag toen niet eens zoveel verschilde met het gedrag nu van haar eigen kinderen. ‘Onze ups en downs zijn vrijwel identiek aan elkaar. Tiener zijn is vermoeiend en ja, op sommige momenten blaas je weleens wat op. En weetje? Dan kun je nog zoveel opvoedboeken lezen, niets kan tippen aan je eigen dagboek van vroeger.’

 

Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!