Deze vakantiehuisjes vielen flink tegen: ‘We hebben amper geslapen’

17.07.2022 14:55
vakantiehuisjes vielen tegen Beeld: Unsplash

Wanneer de riante villa op de vakantiesite bij aankomst een muffe garage blijkt, weet je dat je voortaan iets beter moet kijken voor je op de reserveringsknop klikt.

Lisa (40), moeder van Bram (9) en Olivier (6):

“We gaan regelmatig op vakantie met twee andere stellen. Met een eisenpakket van zes volwassen en acht kinderen kost het avonden googelen voor de ideale stek is gevonden. Maar vorig jaar hadden we toch maar mooi een prachtige plek in de Provence weten te boeken.

Adembenemend uitzicht

Bij aankomst bleek dat de foto’s op internet vanuit de enige gunstige hoek van de camping waren genomen. Zonder de caravans die hutjemutje op elkaar stonden was het uitzicht inderdaad adembenemend. Maar draaide je je om, dan was het één grote zandvlakte, vol stoffige kampeerders die allemaal verkoeling zochten in het zwembad dat eigenlijk nog niet af was.”

Op steenworp afstand

Mara (32), moeder van Douwe (1):

“Het luxe appartement lag driehonderd meter van de bruisende dorpskern, lazen we in de beschrijving. Dus konden we elke avond lopend naar het terras, met Douwe in de wandelwagen. Dachten we. Want die driehonderd meter bleek hemelsbreed. In werkelijkheid moesten we zestien haarspeldbochten op een tachtig kilometerweg trotseren, met de auto uiteraard.”

Lees ook – Rampvakanties: ‘Dat doen we dus nooit meer’ >

IJskoude douche

Juliette (34), moeder van Nina (4) en Emma (2):

“De stacaravan stond pal naast de afvalplaats van de camping en bestond uit bordkartonnen wandjes. De inboedel was incompleet, de douche ijskoud en de matrassen flinterdun. De grote glazen Aperol Spritz en het entertainment vanaf vijf uur ’s middags waren mijn redding.”

Mooi tuinhuisje

Ellen (32), moeder van Jelle (5):

“Ik ga elk jaar een weekend weg met mijn moeder en mijn zus. Heel hoge eisen hebben we niet voor ons moederdochters-weekend, maar toen we vorig jaar voor de deur stonden van onze bed & breakfast heb ik drie keer het adres in mijn mail gecheckt, want die verbouwde garage leek in niks op het idyllische tuinhuis van de site. En het bleek er zo claustrofobisch dat we twee nachten amper hebben geslapen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.