Geen fatsoenlijke ruimte op je werk om te kolven? Hoog tijd om dat te veranderen, vindt Clint Edwards, vader van drie kinderen.
Lees verder onder de advertentie
‘Toen mijn vrouw na de geboorte van ons eerste kind weer aan de slag ging, had ze op haar werk twee opties om te kolven: in de kantine of op het openbare toilet’, vertelt Clint. ‘Ze kreeg het gevoel dat ze een last was voor haar collega’s en na een tijdje stopte ze er mee.’
Lees verder onder de advertentie
Hoewel het stel inmiddels drie kinderen heeft, is er de afgelopen jaren weinig veranderd. Volgens Clint is er in heel veel bedrijven een ernstig gebrek aan nette, fatsoenlijke ruimtes voor moeders om te kolven. ‘Ik heb verhalen gehoord van vrouwen die in opslagruimtes en kasten hebben gekolfd.’
Rustig kolven
In zijn blog noemt Clint een aantal richtlijnen die zijn opgesteld, waar een kolfruimte aan zou moeten voldoen. ‘Er moet bijvoorbeeld één kamer per honderd vrouwelijke werknemers zijn, met stopcontacten, een tafel, stoel, koelkast en een magnetron voor het steriliseren.’ Een mooi streven, maar volgens Clint zijn veel van die dingen onnodig. ‘De meeste vrouwen vragen gewoon om een rustige, comfortabele ruimte – allesbehalve een toilet of kast.’
Als werkgevers een rustige ruimte bieden waar gekolfd kan worden, zorgt dat voor ontspanning en een betere gemoedsrust bij de moeders op de langere termijn. ‘Medewerkers vervangen, omdat ze op hun werk niet kunnen kolven en langer thuisblijven, kost uiteindelijk veel meer dan het bouwen van een fatsoenlijke kolfruimte’, zegt Clint. ‘En het belangrijkste: zo’n investering is niet alleen financieel slim, het is vooral menselijk. Wat mij betreft moeten kolfruimtes op de werkvloer net zo vanzelfsprekend zijn als toiletten en bezemkasten.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.