Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: exit decemberdip.

Ik: ‘Dit jaar moeten we weer eens een echt grote boom’

Mark: ‘Het woord moeten wil ik hier níet meer horen.’

Ko, grinnikend: ‘Goeie, pap.’

Was ik afgelopen jaren al kerstmoe nog voordat het eerste kransje in de supermarkten was gesignaleerd, nu heb ik zelfs al zin in kerst voordat Sinterklaas is geland. Daar heb ik wel draconische maatregelen voor moeten nemen. Maar: het werkt. Dat zit zo.

 

Geflambeerd op de bank

Sinds zeven jaar heb ik in december niet alleen te maken met Sinterklaas en Kerst in verschillende uithoeken van het land (Mark en ik hebben allebei gescheiden ouders), we hebben ook nog een Ko-verjaardag inclusief schooltraktatie, kinderfeest en familiehappening. Met frisse moed organiseerde ik ridder -en piratenfestijnen aan huis en knutselden we nachtenlang flitsende traktaties. Ik zei tegen geen enkel Sinterklaas –of kerstvoorstel nee en bracht dus november dichtend en december shoppend en rondtoerend door. Werk denderde ook gewoon voort en met oud en nieuw lag ik geflambeerd op de bank. Ben ik vorig jaar cold turkey mee gestopt. Enkel het allerminimumste minimum aan inspanning deed ik nog: beplakte yoghurtrozijndoosjes als verjaardagstraktatie. Kinderfeestje buiten de deur. Mini-Sinterklaas zonder gedichten en enkel en alleen met z’n vieren. En Kerst in het buitenland, zonder boom en zonder diner.

 

Kerstmoed

Waardoor ik nu weer kerstmoed heb. Sterker: ik heb de dagen voor de kerstvakantie al vrij gepland omdat ik met Ko wil koken voor het schooldiner. En de dag erna ga ik kant-en-klaar spul (dat dan weer wel) kopen voor meeneemdiners richting diverse schoonouders. Stiekem wilde ik zelfs oberen tijdens het kerstdiner op school. Maar toen de juf daar Mark voor vroeg en ik me liet ontvallen dat ik dat ook wel wilde, hoorde ik: ‘Het is een erebaantje, daar word je voor gevraagd.’ Heb ik weer, met m’n kerstmoed. Maar die grote boom, die komt er.

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

 

Decemberstress? Bekijk ons hilarische filmpje of profiteer van onze geweldige abonnee-aanbieding:

BN'er-moeders op Instagram

Van grote liefdes tot cheesy Disney liedjes en kleurige outfits: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefde

 

Mijn liefde 💙 #liefde #brandonraylaurenz #babyboy #trotsmama #gelukkig

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op

 

Zo wil iedereen toch wakker worden?

 

Om van te smelten

 

Deze twee 🤩 @day_biba_noel

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Dat gezicht

 

Prachtige foto

 

Voor wie nog twijfelt

 

Prima match

 

Ik heb vandaag mn outfit aangepast op het rode fruit🍓

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Welterusten

 

Slaap zacht! 💤

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-sportouders-schreeuw-niet.

De dochter van Christine Burke vindt het lastig om contact te leggen, dus was het even spannend toen ze zei dat ze op basketbal wilde. Maar wat bleek: niet de kinderen uit haar team, maar de ouders langs de lijn waren het probleem.

Aan al deze 'overfanatieke' ouders schrijft Christine nu een brief.

 

Schreeuwen

'Ik was verbijsterd toen ik voor het eerst bij een wedstrijd was', vertelt ze. Ze schrok ervan hoe andere ouders de jonge kinderen op het veld kleineren. En toen Christine een andere moeder een opmerking hoorde maken over haar dochter, was ze helemaal van slag. 'Even serieus: zijn jullie vergeten dat jullie als kind ook beginners waren? En door jullie als veroordelende, schreeuwende ouders langs de lijn wordt het voor mijn dochter nóg moeilijker om te leren. Mijn mooie, verlegen, maar dappere dochter moet al die opmerkingen maar aanhoren.'

 

Lees ook
Waarom deze slapende moeder op het voetbalveld 'held' wordt genoemd >

 

'Laat het maar zien'

Christine is van mening dat al dat commentaar juist angst opwekt bij de kinderen. 'Jullie hebben geen idee hoe spannend het misschien voor die kinderen is geweest om het veld op te lopen. Het vereist veel lef om met zoveel publiek te spelen. En als je het zelf zo goed denkt te weten: laat het maar zien dan.'

 

Voetbalcontract

'Natuurlijk, deelnemen aan een team kost tijd, ook als ouders', gaat ze verder. 'Na uren rijden naar de training en kijken naar wedstrijden, wil je je kind zien winnen. En gebeurt dat niet? Dan is dat frustrerend, maar ik wil jullie één ding meegeven: het is geen professionele sport. Ze doen dit voor hun lol dus het is geen enorm 'ding'. En tot een scout de naam van jouw kind niet op een voetbalcontract van veertig miljoen heeft gezet, vraag ik je om je mond te houden als mijn kind niet speelt volgens jouw verwachtingen.'

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >