Onverwacht een brief krijgen van Jeugdzorg, dat ze een melding hebben gekregen van mishandeling en bij je langs willen komen. De schrik van elke ouder. Het overkwam Chantal.
Lees verder onder de advertentie
Chantal (36): “Dit was echt zo’n situatie waarvan je hoort, maar je nooit verwacht dat het je zelf zal overkomen. Mijn lichaam is nooit meer helemaal de oude geworden na twee zwangerschappen, dus ik laat het af en toe een beetje bijwerken. Ik heb mijn borsten laten liften, een buikwandcorrectie laten doen en ik ga eens in de zoveel tijd voor wat fillers en botox.
Dit doe ik al jaren, ik ben er ook open over, iedereen in onze omgeving weet het. Je ziet er vaak een beetje gehavend uit na die prikken, je krijgt er eigenlijk gewoon blauwe plekken van. Dat trekt natuurlijk vanzelf weer weg. Geen haan die ernaar kraaide, tot we verhuisden.
Nieuwe buren
Eenmaal verhuisd hadden we nauwelijks contact met deze buren. Wij vonden het prima om elkaar enkel te groeten en niet meer dan dat. Tot ze dus melding maakten van mishandeling en Jeugdzorg ineens bij ons op de stoep stond. Wat allemaal volledig berustte op een misverstand.
Ik had namelijk net weer een rondje nieuwe fillers onder mijn ogen laten spuiten – tegen de wallen die nooit meer zijn verdwenen na het krijgen van mijn kinderen – en liep dus rond met twee blauwe ogen. Daardoor had de buurvrouw, zonder ook maar een woord met me te wisselen, besloten dat ik mishandeld werd. En de kinderen dan dus waarschijnlijk ook.
Jeugdzorg kwam langs om verhaal te halen. Ik vertelde over de fillers en liet de afschriften zien van de behandeling. Ze werkten hun checklist af bij de kinderen en concludeerden: er is hier niks aan de hand. Foutje, bedankt! Nou, dat foutje heeft me anders nogal wat stress bezorgd.
Lees verder onder de advertentie
Ik ben verhaal gaan halen bij de buurvrouw: waarom vráág je niet gewoon eerst aan mij of er iets speelt? We hebben geen woord gewisseld en ineens maak je zo’n melding! Ik ben me kapot geschrokken. Ze schoot meteen in de verdediging en sindsdien is het onprettig en ongemakkelijk als we elkaar tegenkomen. Ik overweeg om weer te verhuizen.”
Hoe het er bij jeugdzorg aan toe gaat? Nicolaas Veul loopt 100 dagen stage in de jeugd- en gezinszorg. Daar lees je hier meer over.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.