Bonny verzamelt tassen: ‘Mijn dochters mogen er niet mee spelen, daarvoor zijn de tassen te duur’

17.05.2023 06:53
Bonny verzamelt tassen Vendula London Beeld: privé

Bonny Boumans (40, eigenares vintagewinkel, relatie met Edwin) verzamelt Vendula London tassen met handgemaakte illustraties en borduursels erop. Haar meisjestweeling Ava en Suzy (6) vindt het geweldig.

“Eigenlijk was ik op zoek naar een tas voor mijn naaigerei toen ik op een online marktplaats op een tas stuitte van dit Engelse merk in de vorm van een naaiwinkeltje. Ik vond ’m zo leuk dat ik hem meteen kocht. Hij was kleurrijk, origineel en opvallend en past enorm bij wie ik ben. Ik hou ook van uitgesproken kleding.

Collectie

Ik ben gaan zoeken en vond op Vinted al snel meer tassen. Voor ik het wist had ik er meer dan honderd. Mijn vriend grapt weleens: ‘Loopt het niet een beetje uit de hand?’ Hij vindt het prima zolang ik ze zelf betaal. En hij snapt wel hoe leuk het is om te verzamelen, want hij heeft zelf een collectie cd’s. Maar inderdaad: een beetje een obsessie is het wel.

Het leuke van deze tassen vind ik dat ik altijd word aangesproken als ik er eentje draag: ‘Wat een leuke tas heb je!’ hoor ik regelmatig. Ik zoek er altijd eentje uit die bij de gelegenheid past. Een tijdje terug was ik naar een concert van Elton John en droeg ik er een met lichtjes. Maar als ik binnenkort mijn beste vriendin in Japan ga opzoeken, gaat natuurlijk mijn tas in de vorm van een sushishop mee.

Lees ook – ‘Optreden is voor mij als ademen, het is niet weg te denken uit mijn leven’ >

Waardevol

Elke keer als ik een nieuwe heb, duiken mijn dochtertjes boven op me. Zitten er lichtjes in? Kan het deurtje open? Maar ermee spelen mogen ze niet. Daar zijn de tassen te duur voor, want ze kosten zo’n 100 tot 150 euro per stuk en ik ben er zuinig op. Voor mijn dochters heb ik wel speciaal een paar miniatuurtassen gekocht. Die mogen ze wel dragen. Vriendinnetjes vinden het altijd prachtig. Als ze bij ons thuis komen, staan ze soms minutenlang voor mijn vitrinekasten.

Ik koop de tassen omdat ik ze zo leuk vind, niet per se als een investering. Toch is het wel fijn om iets in huis te hebben dat z’n waarde niet verliest. Mocht het dan ooit echt nodig zijn, kan ik ze verkopen. Het is natuurlijk te hopen dat het nooit hoeft, want ik ben er juist zo blij mee.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.