Met deze tips is besparen op kinderkleding een fluitje van een cent

21.10.2022 08:00
kleding kind rolberoerte Beeld: Shutterstock

Knipper twee keer met je ogen en je kinderen zijn alweer uit hun kleding gegroeid. Nieuwe kleding shoppen voor je kroost is misschien wel je grootste hobby, maar tegelijkertijd ook een kostbare tijdsbesteding en niet altijd even duurzaam. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven en manieren om geld te besparen op kinderkleding. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Tweedehands

Tweedehands of vintage is steeds populairder. We snappen waarom, het is goedkoper en na een paar keer wassen zijn de meeste items weer als nieuw. Makkelijk en snel een paar items scoren? Vinted is hier dé site voor. Zelf kun je ook makkelijk de kleding van je kinderen weer doorverkopen via Vinted.

Ruilen

Organiseer je eigen ruilbeurs. Nodig vrienden met grotere of juist kleinere kinderen een middagje uit om kleding te ruilen. Gezellig bijpraten, wijntje erbij en ook nog naar huis met een vernieuwde garderobe voor je kind. Dit kan je natuurlijk ook goed organiseren om je eigen kledingkast te updaten.

Seizoen

Koop buiten het seizoen om, kleding is dan vaak een stuk goedkoper. Koop in de winter, zomerkleding en andersom. Let wel op: koop het een paar maten groter anders zijn ze er in het seizoen alsnog uitgegroeid.

Sale

Houd in de gaten wanneer de sale begint en sla je slag. Ook in de sale zijn mooie items te vinden. En des te langer je wacht, des te hoger de korting. Bezoek ook eens een outlet, zoals Batavia Stad of Outlet Roermond. Online zijn er ook genoeg outlets, bijvoorbeeld Otrium en Afound. Hier kun je veel hippe kleding een stuk goedkoper vinden.

Lees ook: Besparen? Zo doe je goedkoop boodschappen

Kleding laten repareren

Komt je kind na een schooldag thuis met een kapotte broek? Gooi deze broek dan niet gelijk weg. Ben je handig met de naaimachine, repareer het dan zelf. Of laat het repareren voor een klein prijsje bij een kledingmaker. Dit is een stuk goedkoper dan een nieuwe broek aanschaffen. Daarnaast is een ripped jeans ook in, dus je kind vindt het misschien wel helemaal cool om met een ripped jeans rond te lopen. Niemand hoeft te weten dat het eigenlijk een kapotte broek is, toch?

Basics

Ga voor een paar goede basics die makkelijk te combineren zijn. In combinatie met een opvallend item, heb je gelijk een leuke outfit. Daarnaast is basic kleding vaak een stuk goedkoper.

Rondvragen

Vraag eens rond in je omgeving als je iets nodig hebt. Je hoeft echt niet alles nieuw te kopen, denk bijvoorbeeld aan gymschoenen, die worden amper gebruikt en toch hebben kids vaak nieuwe nodig. Stuur dus eens een appje in de klassenapp of de buurtapp. Er zijn vast ouders die over hebben wat jij nodig hebt, maar ook andersom.

Wat heb je echt nodig

Leuke kleding kopen voor je kids is leuk, maar kijk eens kritisch wat je kind nou echt nodig heeft. Zo voorkom je dat je onnodig meer koopt. En een kind kan er ook heel leuk uitzien zonder een overvolle kledingkast. Van de meeste kledingstukken (behalve ondergoed en sokken, natuurlijk) heeft je kind er maar 3 á 4 nodig per seizoen.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.