Tijdens de seks gaat de smartphone even op stil, maar de rest van de tijd zijn moeders behoorlijk verslaafd aan hun mobieltje. “Ik word geleefd door mijn telefoon”, zegt 40% van de 550 ondervraagden van de Kek Mama Smartphone Enquête.

Maar liefst 37% van de moeders zegt ronduit verslaafd te zijn aan hun mobiel, en nog eens vier van de tien twijfelen eraan of ze nu wel of niet verslaafd zijn. “Ik haat het als ik een moeder zie appen terwijl haar kind stilletjes naast haar loopt, maar ik doe het ook,” zegt Lieke (33). Ook Samantha (36) is verslaafd: “Bij het tienminutengesprek bood de juf haar excuses aan omdat ze tussen mij en mijn geveeg kwam.”

Van appen krijg je ongelukken

Vier van de tien moeders wordt geleefd door haar mobiel. Vooral WhatsApp en Facebook zijn onweerstaanbaar. En wel zodanig dat 10% van de moeders weleens haar kind uit het oog verloor omdat ze met haar mobiel bezig was. Of van de trap viel, tegen een paaltje reed of het eten liet aanbranden. Vier van de tien moeders heeft haar telefoon in haar hand om tijdens het autorijden te appen of te bellen. En 17% doet dit ook met kinderen in de auto. Met als gevolg? “Ineens stond alles stil, ik reed in op een file”, zegt een Kek Mama-lezeres. En een ander: “Bijna een fietser geschept”.

Kinderen en mobieltjes

Ruim 40% van de moeders vindt zichzelf géén goed voorbeeld voor de kinderen in de manier waarop ze omgaan met hun mobiel. Zes van de tien moeders laat kleine kinderen met hun mobiel spelen. “Gezeur dat het slecht zou zijn. De momenten dat mijn zoontje met mijn telefoon speelt, zijn vaak de enige waarop hij even geen aandacht vraagt,” zegt Dyonne (37). Al is Rafaëla (29) intussen wel voorzichtiger: “Sinds mijn peuter twintig minuten met Turkmenistan belde na lukraak wat te hebben ingetoetst, vergrendel ik het toetsenbord.” Kinderen krijgen hun eigen mobiel als ze gemiddeld 11 jaar zijn. Maar niet zonder huisregels over tijdstippen van gebruik en sites die ze mogen bezoeken.

43% checkt telefoon partner

Niet alleen met de kinderen worden afspraken gemaakt, ook met de wederhelft. Geen telefoon tijdens het eten, niet appen waar de kinderen bij zijn. Dat soort afspraken heeft vier van de tien ouders gemaakt.

Intussen is de telefoon van de partner ook niet veilig: 43% van de moeders checkt zijn telefoon weleens op verdachte berichtjes. En omgekeerd deleten twee van de tien vrouwen appjes, foto’s of de browserhistorie omdat ze vinden dat hun partner niet alles hoeft te weten.

Meer feiten uit de Kek Mama smartphone-enquête

• 80% zit langer op de wc om nog even een bericht te lezen of te Facebooken
• 54% gebruikt hun telefoon om zichzelf een houding te geven tijdens het wachten
• 44% checkt haar telefoon meteen als ze wakker wordt
• 50% zet de telefoon uit bij het vrijen
• 45% gebruikt de silent mode tijdens quality time met de kinderen

Lees de volledige enquête in Kek Mama 05-2016. 

BN'er-moeders op Instagram

Van dokter diagnoses tot de kinderboerderij en genieten van de zon: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefdes

 

Liefdes

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op


Niet schudden schat

 

Haha #foodsharing 👻 Ik zei nog zo: niet schudden!!🤣

Een bericht gedeeld door Sophie de Buisonjé (@sophiedbuisonje) op


Kusjes

 

Ik vreet hem op! Vanmorgen lekker naar de kinderboerderij gegaan. 💛

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op


Genieten

 

Zon ❤️ ☀️

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Wat is de diagnose dokter?

 

Dokter wat is de diagnose? - Babyvet meneer, lot’s of babyvet!

Een bericht gedeeld door Maandg & Dondg 16:00 new video (@nienkeplas) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


 

Even tijd voor jezelf

 

Me time🙏🏼❤️

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op


Vrienden voor het leven

 

Heerlijk dagje buiten ☀️

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even afkoelen

 

De tuin Lente klaar maken💪🏻

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


#Throwback

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

video-actrice-jennifer-garner-haalt-tas-leeg

Dacht je dat jouw tas een puinhoop was? Dan moet je die van Jennifer Garner een zien. De actrice en moeder deelt de inhoud op Instagram en er komt van alles en nog wat voorbij.

Van pennen in alle kleuren en stickers tot zelfs een steen(?): ze heeft geen idee waar die troep vandaan komt. Of jawel - van haar kinderen natuurlijk. Logisch.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >