‘Beste echtgenoot, dit is waarom ik altijd zo chagrijnig ben’

16.04.2019 14:12
echtgenoot waarom ik chagrijnig ben Beeld: Shutterstock

Het is geen vrolijk verhaal dat blogger Chloe met de wereld deed, maar ze moest duidelijk haar ei kwijt. Openhartig schrijft ze over haar huwelijk en waarom ze zich vaak zo ellendig voelt. 

“Waarom ik soms zo kattig reageer? Om eerlijk te zijn, dat komt door jou, mijn lieve echtgenoot,” zo begint ScaryMommy-schrijfster Chloe Summers haar blog. Ze zegt dat het gewicht van haar eigen leven, dat van haar kinderen en haar man te zwaar op haar drukt. “Het zou fijn zijn om niet alle rollen in huis te hoeven vervullen. Dat is onmogelijk. Ik ben uitgeput. Dus waarom val ik zo snel uit tegen jou? Omdat je mij niet helpt op de manier waarop ik dat nodig heb, door me te steunen op emotioneel vlak.”

 

Doodmoe en boos

Chloe legt haar relaas verder uit: “Je ziet hoe druk ik ben, en soms klaag ik daarover, maar je neemt me niet serieus. Het wordt tijd dat je dat beseft.” Dat haar man vaak roept dat hij zo hard voor het gezin werkt, maakt Chloe nog pissiger: “Maar ik werk ook hard, ren de hele dag achter de kinderen aan en ruim alles op.”

 

Twee minuten

Ze heeft meer tijd voor zichzelf nodig, als is het maar twee minuten per dag. “Mijn behoeften en wensen zijn ook belangrijk. Ik doe genoeg en de moederrol behelst niet ieder aspect van mijn leven. Dus gooi niet steeds alles op mijn bordje, om je vervolgens af te vragen waarom ik zo gefrustreerd ben. Het zou meer dan duidelijk moeten zijn.”

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >