‘Als single moeder dank ik YouTube op mijn blote knieën’

08.11.2019 10:16
single moeder youtube bedanken klussen Beeld: Shutterstock

Toen Sara Kennedy ging scheiden, wilde ze maar één ding: voor de kinderen zoveel mogelijk bij het oude houden. Maar dat had ze nooit gered zonder YouTube.

Ze zette alles op alles om in het huis te blijven dat ze ooit kocht met haar ex, schrijft ze in een blog. Alles op alles om het bijna honderd jaar oude huis, het ouderlijk huis van haar kinderen te laten blijven. Ze vergat alléén even hoeveel onderhoud dat kost.

Nu acht Sara zichzelf behoorlijk zelfredzaam, maar feit is dat ze haar leven lang in huurwoningen woonde, waar de eigenaar de ellende wel oploste. En toen ze in haar huidige woning trok, repareerde haar man alles wat kapotging. Maar nu woonde ze er in haar eentje. En zo zat ze op een voorjaarsdag opeens met een lekkende buitenkraan, en niemand die haar kwam helpen.

 

Lees ook:
‘Dit is mijn boodschap aan alle gescheiden vrouwen’ >

Beter dan een man

‘Bel een loodgieter’, opperde haar vader. Een tikkie duur, oordeelde Sara zelf. Dus deed ze het enige logische: ze zocht een instructiefilmpje op YouTube. Het duurde even eer ze er één vond dat bij haar probleem paste. Maar toen ze dat eenmaal gevonden had, kon ze hem pauzeren om zijn aanwijzingen op te volgen. Doe dat maar eens met een man in huis.

De grap is: toen ze onderdelen ging kopen in de bouwmarkt, stuitte ze op talloze mannen die haar wel even wilden helpen. ‘Ook een fijne conclusie’, stelt Sara, ‘er is altijd hulp als je er maar om durft te vragen.’ Maar het was niet nodig: ze had het al gefixt met YouTube.

Sindsdien onderhoudt Sara een bloeiende relatie met het medium. ‘Het is fijn dat er altijd mensen paraat staan om je te helpen, maar dankzij internet red ik het príma in mijn eentje.’

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.