Dit belachelijke advies kregen jullie tijdens en na je zwangerschap

29.04.2024 11:02

Tijdens die negen maanden vol verwachting krijg je meer adviezen dan cravings. Van je zorgzame moeder die je vertelt dat je elke ochtend een shot wortelsap moet nemen, tot die ene buurvrouw die zweert bij ‘dat ene babymerkje’. Zelfs die vreemdeling in de supermarkt bemoeit zich met jou babybump (nee Karen, we noemen ons kind niet Chardonnay).

Adviezen zijn vaak goedbedoeld, maar soms supervervelend. Zo kreeg onze Chiara bijvoorbeeld het advies om rustiger aan te doen, terwijl ze middenin een verhuizing zat. Alsof de dozen zichzelf zouden uitpakken terwijl ze aan een kop thee nipte. Jullie hebben ook flink wat advies gekregen tijdens en na jullie zwangerschap:

Andra snapt Chiara: “‘Probeer niet teveel met de verhuizing bezig te zijn…’ Ik ben met 37 weken zwangerschap verhuisd. Goedbedoeld van de verloskundige, maar totaal niet realistisch natuurlijk. Man ook nog veel weg van huis, dus ik moest veel alleen doen.”

Bij Sophia wisten ze niet precies wat ‘verlof’ inhoudt: “‘Wel iedere maand even inloggen op je werklaptop hoor, dan blijft het systeem het goed doen’. Dat advies kreeg ik vlak voordat ik met verlof ging. Ik heb me er overigens niet aan gehouden en het systeem was inderdaad goed in de war toen ik weer terug kwam. Vond dat niet mijn verantwoordelijkheid, maar toch echt die van mijn werkgever.

Nikki kreeg te maken met Karen: “‘Geniet maar nu het nog kan’. Shut up Karen. 🤮😂 Alsof het leven daarna voorbij is.”

Lees ook – Vreselijke kraamcadeaus: ‘Aardappels uit eigen tuin’

Louise kwam haar ook tegen: “‘Je moet rusten als de baby rust’. Yeah right Karen. Mijn baby doet dutjes van 30 minuten. Tegen dat ik op die zetel lig, en mijn ogen toe heb, heeft hij zijn ogen al terug open. 😏”

Lotte mocht absoluut geen borstvoeding geven: “‘Jij gaat toch zeker geen borstvoeding geven, dan kun je dus nooit om hulp vragen hé! Je kunt beter flesjes geven, die kun je dan een ander laten doen en dan heb jij je handen vrij.’ Dacht het niet. Byeee!👋🏻😆”

Kim werd een apart dieet aangeraden: “Neem iedere avond een rood wijntje voor het slapen gaan. Is goed voor de baby.” 🙃

Stephanie kreeg dieetadvies voor haar baby: “M’n pasgeboren baby zat na 2 dagen alweer op z’n geboortegewicht en ik gaf hem 100% borstvoeding wat dus nooit teveel kan zijn, toch gaf de kraamhulp aan dat hij op dieet moest en ik 4 uur tussen de voedingen moest laten ipv 3 (en hem dus honger moest laten lijden) anders zou hij obesitas krijgen.”

Danique : “Liep met mijn dochter van een maand of 9 door de vrieskou. Ze zat uiteraard helemaal dik ingepakt, met muts, wanten, winterjas, en teddy gevoerde voetenzak in de kinderwagen. Een man: ‘Oooh dat zijn toch helemaal geen temperaturen om met een kind buiten te lopen?’ 🤨 Mijn reactie was dat er nog iemand is overleden aan frisse lucht. Moest ie me dan wel weer gelijk in geven. Waar bemoeien mensen zich soms mee?

Lees ook – Herken jij jezelf hierin? Misschien heb je een mom burn-out

Tyanne: “Nageltjes niet knippen met een knipschaar maar gewoon afbijten…”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.