Moeders met deze sterrenbeelden zijn een beetje lui

28.06.2024 09:55
sterrenbeeld lui Bron: Pexels

Schaar jij jezelf onder de luie moeders? De moeder die in een speeltuin op een bankje gaat zitten en af en toe slechts een beetje aanmoedigt? De moeder die haar kind zo snel mogelijk leert hoe het zichzelf aan- en uitkleedt zodat ze het zelf niet hoeft te doen?

En de moeder die een ruzie tussen broertjes en zusjes zelf op laat lossen, in plaats van tussen beide te komen? Dan hoor je vast tot de luie moeders en heb je een van deze sterrenbeelden.

Sterrenbeelden van luie moeders

Je vermaakt je kinderen niet, maar laat ze zelf hun gang gaan. Lui moederen is echt jouw ding. De kans is groot dat je tot een van deze sterrenbeelden behoort.

Sterrenbeeld Stier (20 april – 20 mei) zit in de relax-modus

De Stier-moeder houdt van comfort en doet liever niet meer dan nodig. Een knus huis voor jezelf en voor de kinderen vind je belangrijk. Activiteiten ondernemen vind je minder belangrijk. Liever geniet je op de bank van een kop thee met chocolade, terwijl je een leuke film kijkt. Je doet dit wel het liefste met je kleintje dicht tegen je aan. Op vakantie gaan is wel jouw ding. Vooral een relax-vakantie waarbij de kinderen in het zwembad te vinden zijn terwijl jij op een stretcher wat zon pakt. Met dit sterrenbeeld kan je dan wel wat lui zijn: je geniet met volle teugen en bent na zo’n moment weer helemaal opgeladen.

Leeuw (23 juli – 22 augustus), de bewust luie moeder

Een Leeuw-moeder is warm, liefdevol en altijd aanwezig voor haar kinderen. Opvoeden doet ze vol zelfvertrouwen. Ze is een geboren leider en laat haar kinderen dan ook graag veel zelf doen. Haar opvoedstijl draait om het opbouwen van het zelfvertrouwen van haar kinderen. Juist door ze veel zelf te laten doen er ervaren. Dat maakt de moeder met het sterrenbeeld lui, maar ze doet dat bewust. Zo moedigt ze haar kinderen namelijk aan om hun talenten te ontdekken.

Sterrenbeeld Schorpioen (23 oktober – 1 november) liever lui dan moe

De Schorpioen-moeder is liever lui dan moe. Een moment van stilte is jouw manier om op te laten. Je bent dan ook geen moeder die haar kinderen de hele dag van vermaak voorziet. Liever laat je ze hun ding doen, zodat jij ook je ding kan doen. Als Schorpioen ben je ook heel efficiënt, je deel dan ook taken uit aan je kids. Hoef jij ze niet te doen en daar leren je kinderen ook weer van. Zelfredzame kinderen is waar jij met jouw sterrenbeeld voor gaat, zodat je zelf een beetje lui kan moederen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.