Zwangere Eva Jinek klaar met bemoeienissen: ‘Absurd’

13.03.2023 12:44
Eva Jinek

Eva Jinek (44) is helemaal klaar met de bemoeienissen van anderen met haar zwangerschap. Ze bijt van zich af in haar nieuwsbrief.

Vorige maand kondigde Eva Jinek haar tweede zwangerschap aan. De presentatrice schreef toen hoe leuk ze het vond dat zoontje Pax (4,5) straks een broertje of zusje heeft om mee op te groeien. Het regende felicitaties, maar er was ook kritiek. Zo vond historicus en presentator Maarten van Rossem het leeftijdsverschil ’te groot’ tussen de kinderen. De presentatrice had er ‘sneller bij moeten zijn’, zo vertelde hij in zijn podcast. Later bood hij daar zijn excuses aan.

Boomer

Toch bijt presentatrice bijt nu van zich af in haar nieuwsbrief. “Het is absurd dat een stel boomers zonder enige kennis van zaken zich bemoeien met wat er in mijn baarmoeder gebeurt, en waarom.” Zonder Van Rossem bij naam te noemen, weten we allemaal welke boomer ze bedoelt.

In eerste instantie wilde ze er uitgebreider op in gaan, maar haar gynaecoloog weerhield haar daarvan. Er zijn wel belangrijkere dingen in het leven. “Op het moment dat ze dat zegt, voelt het alsof ik een muffe, oude jas uitdoe. Alsof iemand naar me toe is gekomen om te zeggen: kom, laat mij die lekker voor je ophangen! En plotseling is die hele muffe jas weg, en voel ik me vijf kilo lichter. Ik heb andere dingen te doen. Zát andere dingen.”

Eerder schreef ze al openhartig over alle kwaaltjes die bij deze tweede zwangerschap komen kijken.