Zullen wij een sneeuwpop maken? Op deze dag kan het!

23.01.2023 19:44
sneeuwschoenen_kind

De slee kan weer uit het vet en de sneeuwbalgevechtproof handschoenen weer uit de kast. Komende week is er namelijk grote kans op sneeuw. Limburg verandert mogelijk maandag al in een winterwonderland, de rest van Nederland moet nog even wachten tot donderdag.

Pak die warme choco en dikke dekens er alvast bij. Vanaf woensdagnacht wordt  namelijk behoorlijk fris: plaatselijk -5. Ook overdag komt de temperatuur niet ver boven het vriespunt uit.

In de nacht van woensdag op donderdag valt er neerslag én is de kans is groot dat de lucht nog koud is. We weten allemaal wat dat betekent: (natte) sneeuw of ijzel. Donderdagochtend is het dus opletten geblazen, het zou zomaar eens spekglad kunnen zijn.

Overdag blijft de neerslag boven het zuidoosten hangen. In de rest van het land kunnen we van een winters zonnetje genieten (ook niet verkeerd) en ook de temperaturen zullen weer wat milder zijn. Zo kan het in het noorden zelfs richting de 9 graden gaan. Wie sleetje wil rijden moet dus wel snel zijn. Het is nog maar de vraag hoelang ons land wit blijft.