Zomer in het land: kunnen we weer naar het strand? 

07.08.2023 11:33
zomer vakantie kleefburen Beeld: Unsplash

Regen, wind, dit is nou niet echt de zomer waar we op gehoopt hadden. Zit jij te verregenen op de camping óf wacht je tot je eindelijk weer droog met je kids naar de speeltuin kan? Goed nieuws: het wordt eindelijk weer zomer. 

Waar we een zomer vol strandbezoekjes en terrasjes hadden verwacht, is het vooral druk in de indoorspeeltuinen, binnenzwembaden en de bioscopen. We worden niet echt getrakteerd op een heerlijke Nederlandse warme zomer.

Lees ook: Gaan jullie dit weekend naar het strand? Híer moet je voor oppassen!

De zon is weer terug

Vanaf dinsdag breekt het zonnetje weer door, al is er nog wel kans op een bui. Maar woensdag breekt de zomer door. De temperatuur stijgt flink. Volgens Weeronline is het een perfect weertje ‘om op een terras te zitten of zelfs bij een meertje te gaan liggen’. In het binnenland wordt het 25 graden of meer, in de kustgebieden is het dan 21 tot 23 graden. 

De dagen erna wordt het waarschijnlijk nog warmer. Hoe warm het precies wordt, is het lastig te zeggen. Maar reken maar op ergens tussen de 22 en 28 graden. Schitterend weer voor een vakantie in eigen land. Mocht je een strandbezoekje op de planning hebben? Déze zomerhacks maken jouw leven als ouder een stukje makkelijker.

Blijft het ook mooi?

Of het dan ook nog langer zomers warm blijft, is nog even de vraag. De temperaturen blijven wel hoger, maar we kunnen toch ook wel weer regenbuien verwachten. Al wordt het niet meer zo nat als nu. We kunnen dus in ieder geval uitkijken naar wat heerlijke zomerdagen en voor daarna: fingers crossed.