8x geniale zomerhacks waar je als ouder blij van wordt

09.07.2023 12:13
Bron: Pexels

Als ouder moet je aan zoveel dingen denken. Of je nu thuis blijft óf op vakantie gaat. Gelukkig maken deze zomerhacks jouw leven een stukje makkelijker.

  1. Raamstickers

There’s more in life than tablets. Bovendien gaat Peppa Pig vanzelf een keer vervelen tijdens zo’n lange autorit. Gelukkig zijn raamstickers een fantastische hack om ze zoet te houden tijdens een (verre) vlucht óf lange autorit. Boerderijdieren, voertuigen, Nijntje, Peppa Pig, Paw Patrol? Raamstickers zijn er écht in alle soorten of maten. Plakken maar! 

  1. Een hoeslaken op het strand

Oké, eerlijk is eerlijk: het klinkt op het eerste ogenblik een beetje gek, maar het is eigenlijk geniaal. Zéker met een baby of dreumes. Eigenlijk creëer je een soort zandvrije box. Dan kan je kindje lekker rondkruipen zonder al het zand op te eten. Wie weet kom jij dan ook nog wel aan een beetje ontspanning toe.

  1. Je waardevolle spullen in een luier

Ben je op het strand en wil je even snel een ijsje halen met de kinderen? Of even naar de zee lopen? Dan zit je toch altijd weer met die waardevolle spullen. Daar hebben we wat op bedacht: bewaar je pasjes, je telefoon, geld en sleutels in een luier. Pak een schone luier, leg je waardevolle spullen erin en maak ‘m vervolgens dicht alsof het een vieze luier is. Want wie neemt er nou weer een vieze luier mee?!

  1. Herbruikbare waterballonnen 

Waterballonnen zijn superleuk, maar niet zo goed voor het milieu. En het is ook een crime om al die kapotte ballonnetjes op te rapen van straat. Gelukkig heb je tegenwoordig ook hervulbare waterballonnen. Deze waterballonnen hebben een magnetische sluiting en je vult ze makkelijk door in het water te houden. Geen troep meer én een stuk beter voor het milieu. Met déze waterballonnen kun je de hele zomer een watergevecht houden. 

  1. Ijsjes eten zonder knoeien

Geen zomer zónder ijsjes. Zeker voor kinderen niet, want die zeuren er het liefst de hele dag over. Maar voor je het weet is alles één grote plakboel. Cupcakevormpjes voorkomen dat alles vies wordt. Maak een klein gat in het midden van het vormpje en steek het stokje van het ijsje erin. Nu heb je een opvangbakje waar al het smeltende ijs invalt. Handig hè!

  1. Tattoo’s met jouw gegevens

Je kind kwijtraken is de nachtmerrie van elke ouder. Maar soms kan het gebeuren dat ze ineens nergens meer te bekennen zijn. Je kunt met een stift op hun arm schrijven of een ketting/armband omdoen, maar er zijn ook plaktattoo’s waar je de naam van je kind en je telefoonnummer op kan zetten. Deze tattoo’s zijn water-, zonnebrand- en zandproof. Ook handig voor een dag in het pretpark. De tattoo’s blijven minimaal drie dagen zitten.

  1. Waterpret

Waterpret hoort ook écht bij de zomer. Heb je geen watersproeier in de buurt en wil je de kinderen tóch vermaken? Dat kan heel simpel zijn: gewoon met een plastic fles en de tuinslang. Prik wat gaatjes in de fles en bevestig ‘m met tape aan een tuinslang. Zo zijn de kids weer even zoet.

  1. Insectvrije drankjes

Wéér die cupcakevormpjes, maar ze zijn zo handig. Maak er een gaatje in, steek er een rietje door en zet ze omgekeerd op de bovenkant van een glas. Zo voorkom je dat er wespen, vliegen en andere insecten in het drinken van je kind vallen. 

9. Zonnebrand met make-upkwast

Heeft jouw kind ook zo’n hekel aan insmeren? Gebruik dan een make-upkwast om het uit te smeren. Dit vinden kinderen vaak veel leuker en je kunt er ook een spelletje van maken. Maak een patroontje of zet stipjes en laat je kindje het met de kwast uitsmeren.

Alle zomerhacks genoteerd? Zo kun je zorgeloos de zomervakantie door.