8x Tips voor regenachtige campingvakanties

03.08.2023 14:45
tips regenachtige campingvakanties Beeld: Unsplash

Sta je eindelijk met je hele gezin op een camping om heerlijk van je welverdiende vakantie te genieten, regent het de hele dag pijpenstelen. Komen de caravanmuren op je af en ben je in staat de hele vakantieboedel weer in te pakken? Hoeft niet: zo maak je er toch nog een feestje van.

1. Mens, erger je niet

Zie het als een kans om eindelijk eens ja te zeggen tegen een bord- of kaartspelletje met je kinderen. Zonder afleiding van telefoons, tablets en andere mensen. Laat ze lekker de hele dag scharrelen in onderbroek, en pak zelf lekker een wijntje, met ongeschoren benen. Niemand die je ziet.

2. ‘Duidelijk gerijpt in de regen’

Even over dat wijntje. Deze is, toegegeven, vooral leuk voor jezelf: houd een wijnproeverij. Een cave waar je een doos proefflessen haalt is in Frankrijk nooit ver rijden. En natuurlijk kunnen de kinderen gewoon meedoen: de siropen in het buitenland zijn in smaken verkrijgbaar die we hier niet kennen. Blinddoek de kinderen en laat ze raden, terwijl jij er zelf lekker ook nog eentje inschenkt. “Mooie druif, goed jaar; overduidelijk gerijpt in de regen.”

3. Modderspelletjes

Is het wel nat, maar niet koud? If you can’t beat them, join ‘em. Ga naar buiten. Geniet van de regen – na die proeverij overigens meteen stukken makkelijker. Regen maakt immers modder en daar kun je heel leuke dingen mee doen. Blubberraces bijvoorbeeld. Of van heuveltjes glijden op je waterluchtbed. En daarna met kleren en al onder de douche. O, nadat je eerst met het hele gezin een geul rond de tent hebt gegraven dan, voordat je het hele feest binnen noodgedwongen voortzet.

4. Lang leve het animatieteam

Dat jouw kinderen entertaint, terwijl man en jij de tent/caravan uren helemaal voor jezelf hebben… Hoeven we geen spelsuggesties voor te geven, toch?

5. Alles-mag-dag

Voor één dag mogen de kinderen eten wat ze willen. Plunder de supermarkt en houd daarna een all you can eat-dag. Bijkomend voordeel: jij hoeft niet meer te koken, en de rest van de vakantie snoepen ze stukken minder.

6. De kroeg in

Rijd linearecta de auto naar het dichtstbijzijnde dorp en kijk wat daar te doen is. De kroeg in is altijd een optie. Misschien is er wel een bioscoop met leuke kinderfilms. Of een binnenzwembad (als de camping dat niet al heeft). Ga gekke hoeden en zonnebrillen passen en eet ijs toe: dat smaakt het lekkerst in de regen. Tenminste, dat maak jij de kinderen wijs, en wedden dat ze het met je eens zijn?

7. Swimming in the rain

Onderschat trouwens niet de lol van zwemmen in de regen – mits het niet onweert, natuurlijk. Nat was je toch al, en voor de kinderen is het een avontuur dat ze nooit meer vergeten.

8. En last but not least: vlucht

Blijft het koud? En nat? En vechten jullie elkaar de tent uit? Probeer dan vooral geen held en doorzetter te zijn, maar geef gewoon op. Inpakken en terug naar huis is altijd een optie. Of rij door naar waar het wel lekker weer is. Ook prima. Maar eerlijk is eerlijk: je komt je vakantiedagen gewoon net even wat lekkerder door zonder natte kleren en doorweekte wc-rollen. Dus hup, wegwezen jullie!