Zet ‘m alvast in je agenda: dit zijn de schoolvakanties van 2023/2024

04.08.2023 21:21
hond vakantie zwemband Beeld: Getty Images

De zomervakantie (al lijkt het soms meer een herfstvakantie?!) is in volle gang, maar het is nooit gek om alvast vooruit te plannen. Misschien zit jij wel nét op die ene leuke camping in Spanje en wil je alvast voor volgend jaar boeken. Daarom is dit overzicht van de schoolvakanties van 2023/2024 hartstikke handig.

Zomervakantie 2023

Je kids hebben in de zomer zes weken vrij. Een zegen óf ben je altijd wel weer blij als het erop zit? Hoe dan ook: op dit moment is het overal in Nederland zomervakantie. Ons land is namelijk op gedeeld in drie regio’s: noord, midden en zuid. Voor regio noord duurt deze nog tot 3 september, voor regio midden tot 20 augustus en voor regio zuid tot 27 augustus. In september zitten alle kinderen weer in de schoolbanken.

Herfstvakantie 2023

Niet lang nadat de kids weer op school zitten, beginnen de blaadjes van de bomen te vallen en doet de herfst haar intrede. Dan is het alweer tijd voor de herfstvakantie. De herfstvakantie duurt een week en is voor de regio’s Midden en Zuid gelijk: van 14 oktober tot en met 22 oktober. De vakantie van regio Noord wijkt af, deze is van 21 oktober tot en met 29 oktober. Ga jij er in Nederland op uit om leuke dingen te doen of een weekje weg? Dit zijn leuke bestemmingen voor een kindvriendelijke vakantie in de herfstvakantie.

Lees ook: 8x Tips voor regenachtige campingvakanties

Kerstvakantie 2023/2024

De herfstvakantie is eigenlijk nog maar net voorbij en dan is het weer ineens bíjna kerst en dus ook bijna kerstvakantie. Soms een tikkeltje stressvol deze periode, maar het is toch ook wel écht the most wonderful time of the year! Tijdens de kerstvakantie hebben alle regio’s tegelijk vakantie om de feestdagen te vieren. De kerstvakantie duurt van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024.

Voorjaarsvakantie 2024

In februari is het dan weer tijd voor de voorjaarsvakantie. Voor de één is dit de carnavalsvakantie, voor de ander juist de wintersportvakantie. Voor regio Noord en Midden valt de vakantie tegelijk: van 17 tot en met 25 februari. Voor regio Zuid valt de vakantie net een beetje anders, in verband met carnaval. Daar is de vakantie van 10 februari tot en met 18 februari. Maar voordat je een tripje boekt, let goed op: scholen mogen voor de voorjaarsvakantie afwijken van deze datums. Check daarom ook altijd even de schoolgids voor de exacte datums.

Meivakantie 2024

En dan is het alweer mei. Alle regio’s hebben sowieso van 27 april tot en met 5 mei vakantie, maar ook in de meivakantie zit het weer een beetje anders. Voor de meivakantie 2024 is de school in deze week gesloten, maar scholen kunnen de meivakantie ook met een week uitbreiden.

Zomervakantie 2024

Oké, het is misschien pas over een jaar, maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Zo’n schooljaar vliegt voorbij en voor je het weet is het weer zomervakantie. Regio Zuid trapt de vakantie af, zij hebben vakantie van 6 juli tot en met 18 augustus. Regio Midden heeft vakantie van 13 juli tot en met 25 augustus en Noord heeft weer als laatste vakantie: van 20 juli tot en met 1 september.

Maar voor nu genieten we nog even van wat de zomer van 2023 ons te bieden heeft. Want ook al regent het: er is nog genoeg leuks te doen. Déze leuke activiteiten bijvoorbeeld.