7 activiteiten met kinderen voor op regenachtige zomerdagen

24.07.2023 14:30
kind regen

Tussen alle stralende dagen zit ook weleens een regenachtige zomerdag. Geen idee wat je op zo’n dag met je kind kunt gaan doen? Een paar tips.

1. Naar het museum

Denk je dat een museum saai is? Think again! Daarbij zijn er in Nederland een hoop leuke musea voor kinderen. Denk aan het Spoorwegmuseum (Utrecht) of Nemo (Amsterdam) ook voor de kleinste kinderen de moeite waard. Zijn de kinderen iets ouder? Dan zijn het Nederlands Tegelmuseum (Otterlo), het Belasting- en Douanemuseum (Rotterdam) of het Stripmuseum (Groningen) de moeite van een bezoek waard!

2. Indoor klimhal

Zijn jouw kinderen al ouder en groter? Ga dan eens naar een indoor klimhal. Hier moet je als ouder helpen en zit je kind aan jou vast terwijl jij op de grond staat. Zo’n klimhal is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed het zelfvertrouwen van je kind.

3. Naar de bioscoop

Een uitje naar de bioscoop is altijd een goed idee. Op tropisch warme dagen, maar ook op regenachtige zomerdagen. Je zit er lekker droog en bent wel even zoet met het kijken van de film. Na het succes van Juf Roos Is Jarig, is Juf Roos deze zomer te zien in een gloednieuwe bioscoopfilm. Juf Roos: Op Reis Naar De Regenboog. Deze draait vanaf 19 juli in de bioscoop.

4. De Ontdekhoek

Op meerdere plekken in ons land kan je naar De Ontdekhoek. Erg leuk om te doen op een regenachtige zomerdag en geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Bij De Ontdekhoek kunnen ze allerlei proeven doen, boten maken, zelf chips maken en nog veel meer. Ook voor oudere kinderen, vanaf een jaar of 10 zijn er moeilijker dingen te doen.

5. Naar de bibliotheek

Als je lid bent van de bibliotheek is zo’n dag waarop het blijft regenen hét moment om nieuwe boeken te halen. Maar wist je dat je ook als je niet lid bent naar de bibliotheek kunt? De meeste bibliotheken hebben leeshoeken waar je kunt zitten met een strip- of een voorleesboek.

6. Grotten bezoeken

Het is misschien een stukje rijden, maar in de grotten in Zuid-Limburg zit je in ieder geval zeker droog! MergelRijk (Valkenburg) is bijvoorbeeld een leuke grot om met je kind(eren) naartoe te gaan. Ze kunnen er een speurtocht doen en zelf iets van mergel maken. En wanneer je in Limburg bent, hoort daarna een stuk vlaai eten er uiteraard bij.

7. Maak er thuis een feestje van

Geen zin om de deur uit te gaan? Ook thuis kun je een hoop leuke dingen doen met je kinderen. Duik de keuken in en bak een taart of koekjes. Of bouw een grote hut in de woonkamer onder de eettabel of bij de bank. Jullie kunnen ook zelf een quiz maken voor het hele gezin. Nodig eventueel ook vriendjes, vriendinnen, neefjes of nichtjes uit. Met Kahoot maak je heel makkelijk een digitale quiz. Geen zin om zelf iets te maken? Trek dan jullie (spelletjes)kast weer eens open en kies een spel dat lekker lang duurt of ga puzzelen.

Zijn jullie wel klaar met de regen en houden jullie het niet meer uit binnen? Trek dan allemaal een regenjas en -laarzen en haal een frisse neus. Laat je kinderen flink door de plassen stampen (en stop ze daarna thuis in een warm bad). Daar frissen jullie vast van op!

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!