Wow! Vrouw met twee baarmoeders raakt in allebei zwanger

14.11.2023 16:17
vrouw zwanger in twee baarmoeders

Zwanger worden is een prachtig wonder, maar wat de 32-jarige Kelsey Hatcher uit Alabama is overkomen is al helemaal wonderlijk. De Amerikaanse werd geboren met twee baarmoeders en is nu tegelijkertijd in beide baarmoeders zwanger.

Kelsey en haar man Caleb hebben al drie kinderen van 2, 4 en 7 jaar oud. Daar komen binnenkort twee meisjes bij.

Kelsey is zwanger in twee baarmoeders

Bij de eerste echo kwam Kelsey erachter dat er niet één maar twee baby’s in haar buik zaten. Maar ook dat de twee niet samen een baarmoeder deelden, zoals bij een tweelingzwangerschap, maar dat de baby’s ieder in een eigen baarmoeder groot groeien. Kelsey weet al sinds haar zeventiende dat ze twee baarmoeders heeft, maar toen ze zwanger was van haar andere drie kinderen, had ze steeds maar één baby in haar buik. Deze dubbele zwangerschap was dus een totale verrassing voor haar.

Zeldzame situatie

Een situatie zoals deze is ontzettend zeldzaam. Slechts drie op de duizend vrouwen worden geboren met een dubbele baarmoeder. Om dan ook nog in beide tegelijk zwanger te raken, is al helemaal uitzonderlijk! De twee meisjes groeien goed in Kelsey’s buik, maar de bevallingen worden nog wel een dingetje…

Spannende bevallingen

Haar artsen weten namelijk niet of de baarmoeders tegelijk zullen starten met de bevalling. Als Kelsey weeën krijgt, zal gekeken moeten worden welke baarmoeder samentrekt. Moet arme Kelsey de pijn van twee samentrekkende baarmoeders doorstaan of bevalt ze pas dagen of zelfs weken later van baby nummer twee? Het is niet te zeggen. De Amerikaanse is uitgerekend op Eerste Kerstdag, dus dat belooft een spannende kerst te worden!

Klaar met baren

Kelsey laat aan lokale nieuwszender WVTM13 weten dat ze hierna wel klaar is met baren: “Het was eigenlijk de bedoeling te stoppen bij de derde, maar nu komen er dus nog twee bij. Dit is echt de laatste zwangerschap, maar we voelen ons gezegend.” Bekijk hier een video over Kelsey en haar bijzondere zwangerschap:

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >