Tekort aan roze en blauwe muisjes in de supermarkt: 8x leuke alternatieven

28.06.2023 11:00
kraambezoek gaat niet weg Beeld: iStock

Wie op kraamvisite gaat, weet één ding zeker: je krijgt beschuit met roze, blauwe of andere felgekleurde muisjes voorgeschoteld. Behalve de komende tijd, want vanwege leveringsproblemen zijn veel supermarktschappen met muisjes leeg.

Kraft Heinz, het bedrijf achter de gekleurde muisjes van De Ruijter, kampte de laatste tijd met ‘onderbrekingen in de toeleveringsketen’, zo meldt NU.nl. De kans is daarom groot dat je in de supermarkt even geen blauwe en roze muisjes vindt. Goed nieuws: de fabriek in Utrecht is alweer op volle productiecapaciteit, en het bedrijf verwacht binnenkort weer muisjes te kunnen leveren.

Traktaties zonder gekleurde muisjes

Tot die tijd is er geen man overboord. Er zijn namelijk genoeg lekkere (en simpele) traktaties zónder gekleurde muisjes. We hebben wat alternatieven voor je verzameld. Maar laten we eerlijk zijn, je maakt de meeste gasten net zo blij met een roze koek of stroopwafel.

Lees ook: Onaangekondigd kraambezoek: ‘We wisten niet eens hoe ze heette’

Soesjes met glazuur

Felgekleurde donuts

Mini tompouce

Snelle tip: je haalt ze gewoon uit het vriesvak.

Cakepops

Bokkenpootjes met glazuur

Spekjes

Gekleurde popcorn

Cupcakes

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.