Stijn Fransen vertelt over pittige bevalling: ‘Placenta kwam niet los’

11.07.2023 20:43
Stijn fransen bevallen

Actrice Stijn Fransen (32) is op 8 juli bevallen van haar tweede kindje. Een dochter, Nine. Al eerder gaf ze aan dat ze even moest bijkomen van de pittige bevalling, maar nu legt ze ook uit wat er gebeurde. 

“Ik ben trots, want de bevalling was behoorlijk pittig. De placenta die niet los kwam, dat soort dingen. We blijven daarom heerlijk even in bed chillen. Even bijkomen”, vertelt ze aan RTL Boulevard.

Placenta die niet los komt

 In principe hoort de placenta binnen een uur geboren te worden. Gemiddeld is dat zelfs al na zo’n 15 minuten. Meestal krijg je een flinke nawee en dan moe tje nog één keer persen. Soms lukt het dus niet en krijg je oxytocine toegediend. Wanneer een placenta een uur na de geboorte van het kind niet is losgekomen, wordt deze operatief verwijderd. Als je thuis bent bevallen, word je per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dit gebeurt onder algehele verdoving (narcose) in het ziekenhuis. 

Of dit ook het geval was bij Stijn is niet bekend. Maar pittig was het wel. Ook bedankt de ex-GTST-actrice voor alle lieve felicitaties. En nog belangrijker: de kleine meid doet het “supergoed”. 

Een gezinnetje van 4

Ook zoon Lieuwe is verliefd op de kleine Nine. “Hij is door het dolle heen!”, vertelt de actrice. “Het is de hele dag ‘baby, baby’ of hij moet even in de wieg kijken. Het is echt heerlijk! Zoveel liefde. Een gezinnetje van 4.”