Stel je voor: een bedje dat wiegt, sust, witte ruis afspeelt én je baby veilig inbakert. Dit superbedje, razend populair en o zo prijzig in Amerika, maakt nu ook zijn entree in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.
Lees verder onder de advertentie
Het SNOO-bedje
“Ze bleef maar huilen,” vertelt Liselotte (31), moeder van Olivia. Na een pittige bevalling in het St. Antonius Ziekenhuis leek niets Olivia te kunnen kalmeren. “De verpleegkundige wist het ook niet meer. Medisch gezien was er niks aan de hand, dus ze zou nergens last van moeten hebben. Toen kwamen ze met het idee van het SNOO-bedje.”
Lees verder onder de advertentie
Dit SNOO-bedje combineert alle trucjes die de poli gebruikt voor huilbaby’s: inbakeren, wiegen, witte ruis (denk: het geluid in de buik) en zacht schudden. Kinderarts Ineke de Kruijf legt uit: “De hele troostmethode zit hierin. Met dit bedje hopen we dat baby’s thuis minder onrustig zijn en minder huilen.”
1500 euro
Je kan ouders niet vragen hun baby de hele dag op de arm te houden. “Ouders zijn superbelangrijk, maar 24/7 is wel erg intens,” zegt Laura van der Neut, verpleegkundig specialist. Dit bedje uit Amerika, dat langzaam naar Nederland overwaait, kost zo’n 1500 euro. Het St. Antonius Ziekenhuis is de eerste in Nederland die ermee werkt, vooral op de neonatologieafdeling voor te vroeg geboren baby’s of baby’s met een laag geboortegewicht.
Van der Neut legt uit: “Deze kinderen hebben meer nodig van wat ze in de baarmoeder hadden, zoals witte ruis en geborgenheid. Baby’s die nog niet volledig rijp zijn, worden onrustig van stil liggen. Dit bedje biedt ze precies wat ze missen.”
Lees verder onder de advertentie
Een redding
Het ziekenhuis testte het bedje in september en zag geweldige resultaten. Neonatologieverpleegkundige Marloes van der Beek vertelt over een baby met ontwenningsverschijnselen die alleen rustig werd in het SNOO-bedje. “Toen werden de ouders eindelijk rustig en kwamen alle emoties eruit. Er viel een zorg van ze af.”
Lees verder onder de advertentie
Ook voor het ziekenhuispersoneel is het bedje een redding. “Soms weten wij het ook niet meer en zijn we heel druk met een kindje. Dit bedje scheelt veel tijd en energie,” zegt Van der Beek. Onderzoek uit Amerika toont aan dat het bedje leidt tot minder stress en werkonderbrekingen, en bespaart zelfs 1,9 uur per dienst van een verpleegkundige.
Het St. Antonius Ziekenhuis heeft momenteel één bedje, maar er komt er nog één bij via het innovatiefonds. Liselotte en haar man Suad (37) vonden het bedje zo’n openbaring dat ze er thuis ook eentje gebruiken. “Ze ligt er nog steeds in, maar ik zet het bedje alleen aan als ze echt heel onrustig is.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.
Heeft een groot leeftijdsverschil invloed op je relatie? Leeftijd is maar een getal, zeggen ze. Maar als je moeder je aankeek alsof je gek was toen je een oudere date meenam naar het kerstdiner, dan weet je: het speelt tóch een rol. En niet alleen in de ogen van de buitenwereld, maar soms ook als […]
Verena heeft drie kinderen en een druk gezin, maar ook een diep verlangen naar af en toe een momentje voor zichzelf. Haar vriendin Lisa denkt hier anders over. Ze besloot haar drie kinderen mee te nemen naar het feestje dat eigenlijk alleen voor volwassenen bedoeld was.
Een hysterische baby? Stress? Geen paniek, pak je innerlijke yogi erbij! Een video van een vader die zijn kleintje weet te kalmeren met het OM-geluid gaat viral en heeft inmiddels al miljoenen views verzameld.
Anna (28) kreeg uit het niets een telefoontje van haar zus Jamie (36), met de mededeling dat ze even een paar weken op haar drie kinderen moest passen. Jamie had een babymoon geboekt met haar vriend en geen budget voor een oppas.
Je kind gaat uit logeren, leuk! Totdat er ongewenste souvenirs mee naar huis komen. Dat ontdekte Nina, moeder van Alina (7), toen haar dochter na een gezellig logeerweekend ineens hevig begon te krabben. Wat een klein ongemak had kunnen zijn, ontaardde al snel in een drama én een nogal opmerkelijke Tikkie.