Shinta kan dankzij microdoseren de moeder zijn die ze het liefst is

21.07.2023 13:24

In het tv-programma ’30 en nooit meer ongelukkig’ vertelt Shinta Lempers dat microdoseren haar helpt om een gelukkige, minder gestreste moeder te zijn. 

De trend bestaat al in Amerika: duizenden moeders gebruiken héle kleine hoeveelheden truffels om zo een meer relaxte moeder kunnen zijn voor hun kinderen. Ze noemen zichzelf ‘microdosing moms’. Shinta is moeder van twee kinderen en neemt een keer in de vier dagen 1,2 gram truffels. “Je flowt heel lekker door de dag maar gaat niet hallucineren.”

Betere moeder dankzij truffels

“Het heeft mij zeker geholpen om de moeder te zij die ik het liefste ben”, vertelt Shinta. Ze had namelijk erg veel last van stress en die kan ze dankzij het microdoseren van truffels beter aan. “Voordat ik moeder was kon ik mijn stresslevels eigenlijk veel beter managen, maar ik vond het zwaar worden toen mijn oudste dochter twee werd en ze ging praten.”

Ze vond het lastig dat ze de hele tijd gespiegeld werd door haar dochter. “Alles wat je doet, doet je kind na. Dat is gewoon best confronterend.” Ze begon zich toen te verdiepen in microdosering en besloot het eens te proberen. “Microdosering is voor mij geen middel om aan alles te voldoen, maar het is natuurlijk wel zo dat we een druk leven hebben. Ik gebruik het niet om ’te dealen met mijn zware leven’.” 

Een wondermiddel

Ze wil er niet voor altijd mee doorgaan. “Als mijn gedrag echt veranderd is en alles smooth gaat, dan heb ik het niet meer nodig”, zegt ze. “Ik ervaar nu meer rust als ze mij iets vraagt”, legt Shinta uit. “Ze heeft vaak meteen van alles te vertellen en dan komt het beter binnen. Ik kan beter luisteren naar haar en probeer haar niet meteen in mijn gareel te forceren.”

Allan, de vriend van Shinta, noemt het zelfs “een wondermiddel”. “Ze heeft meer geduld en minder stress”, zegt hij. Eerder was er nog weleens onenigheid tussen de twee, maar sinds Shinta aan microdosering doet, is dat een stuk minder. 

Niet bang voor reacties

Bang voor reacties is Shinta niet. “Ik ben niet bang dat mensen denken ‘ze kan het niet zonder’, maar ik ben mij ervan bewust dat heel veel moeders het goed kunnen managen zonder truffels. Ik denk dat je je eigen mix aan tools kan vinden om ervoor te zorgen dat je wel die moeder bent die je wil zijn. Dat is voor iedereen anders.”

’30 en nooit meer ongelukkig’ kun je hier terugkijken.