Mooi gebaar: Serena Williams doneert haar moedermelk

21.12.2023 14:41
Mooi gebaar: Serena Williams doneert haar moedermelk

Serena Williams deelt vandaag een bijzondere video op Instagram. Ze laat zien dat ze moedermelk heeft gedoneerd aan moeders die het nodig hebben.

Serena Williams doneert moedermelk

In de video is te zien hoe Serena een koelkast vol met zakjes ingevroren moedermelk opent. Ze schrijft: “Ik was laatst in New York en had moedermelk over. Nadat ik door een screening ben gegaan, mocht ik mijn moedermelk doneren. Ik heb dat gedaan in plaats van het mee naar huis te nemen.”

Supermelk

De donatie was anoniem, dus de moeders die Serena’s melk krijgen, weten niet dat het van haar komt. Serena vertelt dat ze zich geroepen voelde om moeders in nood te helpen: “Ik ken zoveel geweldige vrouwen die een kindje hebben geadopteerd of die om een andere reden zelf niet in staat zijn melk te maken. Het voelde geweldig om te helpen. Iemand heeft nu mijn supermelk.”

Dankbare reacties

Serena ontvangt veel lof voor haar nobele actie. Zo reageren er moeders die zelf gebruik maken van donormelk. Ze uiten hun dankbaarheid: “Mijn baby is geadopteerd en had uiteindelijk ernstige zuivelallergieën, dus we maakten gebruik van donormelk. Het was zo’n geschenk voor ons en ik ben altijd zo dankbaar als ik eraan denk.” Maar er komen ook grappige reacties binnen: “Met jouw dieet en om wie je bent, zou ik deze melk zelf willen drinken”, schrijft een volger grappend. “Iemands backhand is nu sterker geworden”, schrijft een ander. “Deze melk moet miljoenen waard zijn”, laat weer iemand anders weten.

Twee dochters

Serena is in augustus moeder geworden van haar tweede dochtertje, Adira River Ohanian. Samen met haar partner Alexis Ohanian had ze al dochter Olympia.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief