Roxeanne Hazes schrijft kinderboek over pesten

24.08.2022 09:37
roxeanne hazes

Roxeanne Hazes heeft een kinderboek over pesten geschreven. Het prentenboek Grapje! is vanaf 12 tot en met 25 september verkrijgbaar.

Het boek maakt deel uit van de serie Onze Wereldboeken waarbij maatschappelijke thema’s toegankelijk worden gemaakt voor kinderen. De thema’s zijn gekoppeld aan een goed doel. Roxeanne werkte samen met de stichting Stop Pesten Nu. Per jaar verschijnen er twee boeken in de serie. De tweede schrijver wordt later bekendgemaakt.

‘Ik ben vroeger zelf gepest’

De zangeres laat weten dat ze direct “ja” zei toen ze werd gevraagd om het boek te schrijven. “Pesten is iets dat mij aan het hart gaat. Ik ben vroeger zelf gepest en een paar jaar geleden ben ik op mijn oude middelbare school langsgeweest om daarover te vertellen. Ik wil jongeren bewust maken van wat het met je kan doen, in de hoop dat het op een dag uit de wereld is. Iedere pester die we kunnen bereiken, is er een.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.