Roxeanne Hazes over depressie: ‘Ik durfde niet naar buiten met Fender’

10.01.2024 14:01
roxeanne hazes

In het winterboek van &C doet Roxeanne Hazes een boekje open over de moeilijke tijd waar ze doorheen ging, net na de geboorte van zoon Fender. Anderhalf jaar lang was de zangeres naar eigen zeggen ‘echt zwaar depressief’.

‘Ik durfde niet naar buiten met Fender, bang dat er van alles zou gebeuren. Ik was continu bezig met: ademt hij nog wel? Dan was het eindelijk even stil en dacht ik: nu is hij dood.’ De zangeres kon met moeite haar bed uit komen, zich douchen en moest zich er echt toe zetten om mensen te zien. ‘Ik dacht: hier heb ik nog nooit iemand over gehoord, in mijn omgeving niet, op Instagram niet. Ik ben hier niet geschikt voor.’

“Ik dacht: Ik ben hier niet geschikt voor”

‘Niemand durfde hardop te zeggen dat ik echt zwaar depressief was,’ vertelt Roxeanne. ‘Ook omdat ik het zelf niet erkende. Ik bleef maar doorgaan. Ik at mijn emoties weg en woog op een gegeven moment 110 kilo, maar verder zag je het niet aan me. Naar de buitenwereld was ik een blij persoon. Kijk mij eens even leuk met mijn kind op de foto staan, maar ik voelde me alles behalve dat. Ik was totaal niet gelukkig.’

Verloren meisje

Niet alleen het kersverse moederschap speelde een rol, óók al het gedoe binnen de familie Hazes heeft zo een weerslag op Roxeannes mentale gezondheid. Therapie zorgt ervoor dat ze weer uit dat dal kruipt. Ze vertelt: “Ik moest echt een drempel over, dacht: die vrouw ziet me al aankomen. Weer zo’n dertigjarige kut met haar ‘probleempjes’. Maar het is niet alsof mijn basis heel goed was en ik mezelf halverwege ergens verloren ben. Ik ben altijd al een beetje een verloren meisje geweest.”

Tegenwoordig zit Roxeanne gelukkig weer goed in haar vel. Ze denkt zelfs weer na over de bruiloft die zij en partner Erik al jaren – mede door haar depressie en een miskraam – op de lange baan schuiven. “Het lijkt me heel bijzonder als ik naast mijn eigen achternaam ook de naam van mijn twee jongens krijg.” Zoon Fender is inmiddels vijf jaar oud.

Lees ook –