RIVM: ‘Meer kinderen met rotavirus in ziekenhuis’

11.02.2022 09:22

Er liggen op dit moment veel kinderen met het rotavirus in het ziekenhuis. ‘Meer dan gebruikelijk’, bevestigt het RIVM aan RTL Nieuws. Ook is het ‘rotaseizoen’ een paar maanden eerder begonnen dan normaal. 

Volgens Martijn van der Wind, woordvoerder van het RIVM, komt dat laatste door het uitblijven van het rotaseizoen in 2020. Er zijn hierdoor meer kinderen gevoelig voor het virus. “Dat het seizoen in 2020 mild was, had te maken met de coronamaatregelen die toen van kracht waren.” 

 

Lees ook
Zó herken je het rotavirus bij je kind >

 

Drinkvaccin

De Gezondheidsraad adviseerde afgelopen zomer al een (drink)vaccin tegen het rotavirus voor kinderen van 6 tot 32 weken – zo zouden er jaarlijks 1930 tot 3389 ziekenhuisopnames kunnen worden voorkomen. Toch is hier nog altijd geen besluit over genomen: de vorige staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis heeft die beslissing doorgeschoven naar het nieuwe kabinet. “Voordat er een besluit kan worden genomen over nieuw beleid, moet daarvoor dekking worden gevonden op de begroting.” De nieuwe staatssecretaris Maarten van Ooijen belooft zijn best te gaan doen om het advies van de Gezondheidsraad te volgen.

 

Bron: RTL Nieuws

 

Meer nieuws? Volg Kek Mama op Facebook >