Heeft je kind last van buikgriep? Dan kan dit door het rotavirus komen. Hoe je dit virus herkent en wat je eraan kunt doen, lees je hier.
Lees verder onder de advertentie
Het rotavirus veroorzaakt een ontsteking in de maag en darmen. Hierdoor krijgt je kind buikpijn, heftige diarree (soms wel tien tot twintig keer per dag) en moet hij vaak overgeven. Ook koorts en hoofdpijn komen regelmatig voor. Kinderen tot 2 jaar ervaren de heftigste klachten, daarna verloopt de infectie meestal milder.
Lees verder onder de advertentie
Hoe krijgt je kind het rotavirus?
Het virus is erg besmettelijk en verspreidt zich via de ontlasting, handen, speelgoed of bijvoorbeeld de deurklink. Daarom is het heel belangrijk om je handen goed te wassen na een toiletbezoek en speelgoed en deurklinken regelmatig te desinfecteren. Heeft je kind diarree? Wees dan extra voorzichtig met luiers, maak het toilet extra schoon en doe handdoeken na één keer gebruiken direct in de was.
Over het algemeen gaan de klachten vanzelf over en duren ze niet langer dan drie dagen. Toch is het verstandig om in onderstaande gevallen naar de huisarts te gaan:
Je kind is suf
Je kind houdt niets binnen
Je kind plast (meer dan) een halve dag niet
De urine van je kind is donker of bruin van kleur
Je kind krijgt geen tranen tijdens het huilen
Je kind heeft langer dan drie dagen klachten
Is je kind uitgedroogd? Dan kan het zijn dat hij in het ziekenhuis wordt opgenomen. Hier kan vocht via een infuus worden toegediend.
Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.