Zó herken je het rotavirus bij je kind

01.09.2020 13:06
rotavirus_bij_kind

Heeft je kind last van buikgriep? Dan kan dit door het rotavirus komen. Hoe je dit virus herkent en wat je eraan kunt doen, lees je hier. 

Het rotavirus veroorzaakt een ontsteking in de maag en darmen. Hierdoor krijgt je kind buikpijn, heftige diarree (soms wel tien tot twintig keer per dag) en moet hij vaak overgeven. Ook koorts en hoofdpijn komen regelmatig voor. Kinderen tot 2 jaar ervaren de heftigste klachten, daarna verloopt de infectie meestal milder.

 

Hoe krijgt je kind het rotavirus? 

Het virus is erg besmettelijk en verspreidt zich via de ontlasting, handen, speelgoed of bijvoorbeeld de deurklink. Daarom is het heel belangrijk om je handen goed te wassen na een toiletbezoek en speelgoed en deurklinken regelmatig te desinfecteren. Heeft je kind diarree? Wees dan extra voorzichtig met luiers, maak het toilet extra schoon en doe handdoeken na één keer gebruiken direct in de was.

 

Lees ook
Rode vlekjes bij je kind: een overzicht >

 

Wanneer naar de huisarts? 

Over het algemeen gaan de klachten vanzelf over en duren ze niet langer dan drie dagen. Toch is het verstandig om in onderstaande gevallen naar de huisarts te gaan: 

  • Je kind is suf
  • Je kind houdt niets binnen
  • Je kind plast (meer dan) een halve dag niet
  • De urine van je kind is donker of bruin van kleur
  • Je kind krijgt geen tranen tijdens het huilen
  • Je kind heeft langer dan drie dagen klachten

Is je kind uitgedroogd? Dan kan het zijn dat hij in het ziekenhuis wordt opgenomen. Hier kan vocht via een infuus worden toegediend.

Bron: 24Baby

 

Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!