We kijken massaal mee in de telefoon van onze kinderen. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat maar liefst 70% van de ouders de telefoon van hun kind checkt.
Lees verder onder de advertentie
Het onderzoek werd gedaan onder bijna duizend ouders met kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. 70% keek ik weleens in de telefoon van hun kinderen. We kijken dan vooral met een schuin oog mee met sociale media, zoals WhatsApp, Snapchat en TikTok (60%). Daarnaast bekijkt 58% van de ouders de inhoud van verborgen mappen met foto’s en video’s.
We spelen niet Sherlock Holmes uit nieuwsgierigheid, maar omdat we willen weten of wat onze kinderen delen wel veilig is. Zo bekijkt 55% van de ouders de foto’s en reacties die hun kinderen online plaatsen, en 51% houdt de locatie van hun zoon of dochter in de gaten. Toch spitten we niet iedere geschiedenis door: de online zoekgeschiedenis en belgeschiedenis van onze kroost laten we vaker voor wat het is.
Lees verder onder de advertentie
Kan dat wel, zomaar meegluren? Ja hoor, 88% vindt het niet meer dan normaal. Slechts 5% vindt het een schending van de privacy. Wanneer moet die controle dan ophouden? 60% vindt dat het de hoogste tijd is als het kind 16 jaar is, terwijl 90% vindt dat dit pas hoeft als het kind 18 en volwassen is.
Kijk jij weleens in de telefoon van je kind? Waarom wel of waarom niet? Laat het weten op onze socials!
Kek MamaEditie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkel. Wil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt?Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.