Wist je dat bijna 80 procent van het eten in de supermarkt niet gezond is? Ja, ook dat vrolijk verpakte koekje of die zogenaamd “gezonde” reep in de aanbieding. Supermarkten zijn de snoepwinkels van ongezonde verleidingen – en onze kinderen zijn daar dagelijks de dupe van.
Lees verder onder de advertentie
Daar moeten wij als ouders samen ten strijden trekken vinden verschillende gezondheidsorganisaties. Zij vragen ouders om in actie te komen.
Waarom het nú tijd is voor actie
De tekst gaat verder onder de video >>
Kinderen leren door te kijken. En als ze overal om zich heen chips, frisdrank en snoep zien – van de folder tot de kassaband – dan is ongezond eten de norm. Niet gek dus, dat 1 op de 7 kinderen in Nederland overgewicht heeft. En dat kan serieuze gevolgen hebben: van diabetes type 2 tot hart- en vaatziekten.
Lees verder onder de advertentie
Daarom slaan het Diabetes Fonds, de Hartstichting, het MDL Fonds en de Nierstichting de handen ineen met de Ouderbrief Gezonde Supermarkten. De ouderbrief roept supermarkten op om gezonder eten aantrekkelijker te maken. Meer groenten in de aanbieding, minder loksnoep bij de kassa. Klinkt logisch, toch?
Teken de ouderbrief
De Ouderbrief Gezonde Supermarkt is een krachtige oproep aan supermarkten om hun verantwoordelijkheid te nemen. Om gezondere keuzes makkelijker en goedkoper te maken. Want een gezonde generatie in 2040 begint met kleine stappen vandaag.
Bekende ouders zoals Renze Klamer en Fidan Ekiz doen mee. Jij ook?
Als werk onverwacht roet in het ouderschap gooit, moet je soms creatief zijn. Zo ook Carolien, die last-minute een oppas moest regelen voor haar dochter Saartje. Haar vriendin Melia bood hulp aan — met als resultaat een middag die niemand snel zou vergeten.
We kennen haar allemaal. Die ene moeder die haar halve inboedel inpakt alsof ze op wereldreis gaat in plaats van een weekje vakantie naar de camping in Frankrijk.
Bernike (29) is getrouwd met Ruben (31) en moeder van een dochter (0). In haar columns schrijft ze scherp, geestig en met zelfspot over de realiteit van het jonge ouderschap – waarbij ze oog heeft voor het absurde in het alledaagse.
De zomervakantie: zes weken vol quality time, ijsjes, knutselprojecten en gezellige uitjes. In theorie. En voor sommige moeders pakt het ook vast zo uit…