Onderneemster Negin Mirsalehi open over heftige bevalling: ‘ik kreeg een weeënstorm’

16.08.2022 08:45
Foto: Instagram

Op 11 juli was hij daar dan eindelijk: kleine Sam. De zoon van toponderneemster en influencer Negin Mirsalehi en haar verloofde Maurits liet even op zich wachten. Op Instagram beantwoordt Negin wat vragen van volgers over haar bevallingsverhaal, waaruit blijkt dat het een heftige ervaring is geweest.

Met 7,1 miljoen volgers kan het haast niet anders: iedereen wil details weten over je bevalling. Terwijl op Instagram al aardig wat schattige kiekjes van zoon Sam staan, had Negin nog niet zoveel gedeeld over haar bevalling. In haar Insta stories doet ze een vragenrondje met haar volgers, die uiteraard staan te springen om meer details.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

‘Ja het was een natuurlijke bevalling, in de zin van dat het geen keizersnede was. Ik vind het woord ‘natuurlijk’ altijd een beetje lastig’, legt Negin uit als iemand vraagt of ze een natuurlijke bevalling heeft gehad. ‘Ik liep een poosje over tijd en ik wilde eigenlijk dat mijn bevalling vanzelf op gang zou komen. Ik wilde dat Sam kwam als hij er klaar voor was. Maar op een gegeven moment liep ik bijna twee weken over tijd en stelden de dokters voor om de bevalling in te leiden. Dat wilde ik eigenlijk niet, omdat ik van veel mensen hoorde dat zij de bevalling minder positief en pijnlijker hadden ervaren na ingeleid te zijn, maar het belangrijkste was dat Sam veilig ter wereld zou komen. Dus was er geen andere optie.’

 

Ingeleid

Dus werd Negin ingeleid. Dat ging helaas niet zoals ze had gehoopt. Voor haar gevoel werd de machine die de hormonen toedient te hoog gezet en een zak met water niet gewisseld, waardoor de weeën elkaar veel te snel opvolgden en er geen pauzes meer tussen zaten. ‘Ik kreeg een weeënstorm. Het was zo pijnlijk en bijna traumatisch dat ik besloot dat ik een ruggenprik wilde. Mau en ik wilden net een dutje gaan doen toen we erachter kwamen dat ik in twee uur tijd van 4 centimeter naar 9 centimeter ontsluiting was gegaan. Voor ik het wist moest ik al gaan persen. Na 25 minuten was onze prachtige jongen er.’ Negin noemt het het meest intense, emotionele en mooiste moment ooit.

Pittig

Een nieuwe moeder zijn is voor Negin soms nog lastig. ‘Alhoewel de eerste weken heel mooi waren, waren ze ook pittig. De gebroken nachten terwijl je probeert te ontdekken wat Sam nodig heeft… Als hij huilde snapten we niet altijd wat er met hem aan de hand was. Nu snappen we hem steeds beter en kunnen we hem beter helpen als hij krampjes heeft bijvoorbeeld. We genieten zo van hem, maar ik wil ook eerlijk zijn. Het is super emotioneel en ik heb huilde meerdere keren per dag zonder reden: hormones are real’, schrijft ze bij een van de ingezonden vragen.

Werk

Negin runt beauty-merk Gisou, dat wereldwijd verkrijgbaar is. Uit het vragenrondje blijkt dat de kersverse moeder niet stilzit en niet volledig met zwangerschapsverlof is. ‘Ik doe rustig aan, maar ik werk wel als dat lukt. Het is niet veel, maar ik keur bijvoorbeeld plannen goed en geef mijn mening waar dat kan.’

Negin is samen met verloofde Maurits Stibbe en de twee zijn al ruim 15 jaar een setje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.