Dit is de nieuwe Miss Nederland: ‘Zelfverzekerd en positief’

22.06.2024 11:22
Bron: Miss Nederland 2024

Amber Rustenberg (26) uit Amsterdam heeft de titel Miss Nederland 2024 in ontvangst genomen. Hiermee krijgt zij de kans om haar dromen, ambities en missie te gaan vormgeven.

De jury

Samen met nog negen andere finalisten heeft zij op zondag 16 juni gestreden om de titel Miss Nederland 2024. De jury, bestaande uit fotograaf William Rutten, Grazia en Marie Claire hoofdredacteur Annelies Pijper, presentator Bart Ettekoven, scheidsrechter en officier van justitie Shona Shukrula, Miss Nederland 2022 Ona Moody en juryvoorzitter Monica van Ee zagen Amber als een echte Miss Nederland. ”Deze finalist is welbespraakt, authentiek, intelligent, staat zelfverzekerd en positief in het leven en heeft een warme persoonlijkheid wat zij ook echt op het podium uitstraalt.” was het commentaar van de juryleden.

Lees ook: De leukste kapsels met krullen voor je dochter

Strijden voor diversiteit

In het dagelijks leven is Amber business development consultant en heeft ze diversiteit op alle vlakken hoog in het vaandel staan. Haar missie is om een stem te zijn voor iedereen die het gevoel heeft niet zichzelf te kunnen zijn.

Samen met de organisatie wil ik diversiteit verder onder de aandacht brengen en anderen inspireren om te zijn wie ze willen zijn. Diversiteit is niet alleen een modewoord of een trendy thema. Het is de basis die onze samenleving kleurt en versterkt. Met een Nederlandse moeder en Surinaamse vader weet ik hoeveel geluk het kan brengen als twee culturen mengen. Laten we samengaan voor een inclusief Nederland met gelijke kansen voor ieder individu ongeacht gender, religie of achtergrond. Alleen ben je sterk maar samen ben je sterker.” is het statement van Amber.

Zij is de opvolger van Rikkie Kollé, die in 2023 Miss Nederland werd.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.